Ce se poate mânca de post

Ce se poate mânca de post
Ce se poate mânca de post

Postul poate deveni cea mai bună perioadă dacă alegi alimentele corespunzătoare! Descoperă ce se poate mânca de post pentru a nu lua kilograme în plus.

Mai sunt doar câteva săptămâni până începe Postul Paștelui și cu toții știm cât este de greu să pornești așa-numita „curățenie de primăvară” a organismului. Află ce se poate mânca de post și ce rețete ai putea să încerci pentru a respecta în întregime regulile în cele 48 de zile.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă APIO

Ce se poate mânca de post

Postul este cea mai veche poruncă dată de Dumnezeu omului. Acesta a fost văzut, de-a lungul timpului, ca fiind cea mai eficientă cale de a ne apropia de divinitate, mai exact prin a ne înfrâna de la poftele trupești. Nutriționiștii sunt de părere că postul detoxifiază organismul, adică duce la o scădere a colesterolului, a tensiunii arteriale, la creșterea nivelului de energie și la refacerea sistemului imunitar. Multe persoane consideră postul ca fiind o perioadă extrem de grea, dat fiind faptul că nu mai pot consuma multe alimente cu care erau obișnuite, însă

tot secretul stă în în echilibru și diversitate.

Produsele de origine animală nu trebuie înlocuite, sub nicio formă, cu alimente procesate precum pateu, crenvurști sau salam de post, căci la finalul perioadei se vor acumula multe kilograme în plus de care cu greu vei scăpa. Nici cartofii prăjiți, orezul sau produsele făinoase nu îți vor face bine. După ce le-am eliminat și pe acestea, nu mai rămâne decât o singură întrebare: Ce se poate mânca de post pentru a nu ne îngrășa?

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă MANGO

Ce se poate manca in postul Pastelui
Ce se poate manca in postul Pastelui[Sursa foto: PixaBay]

Alege sănătos! Ce se poate mânca de post

O mare parte a nutrienților necesari organismului se pot obține prin intermediul unei diete vegane echilibrate care va conține leguminoase, nuci, semințe, cereale, fructe proaspete sau uscate, condimente și cantități mici de unt de nuci sau semințe.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Fructe și legume. Alimentele des întâlnite în perioada postului sunt, fără doar și poate, fructele și legumele, fie ele proaspete, congelate sau uscate. Reprezintă o sursă foarte importantă de vitamine și au un conținut bogat de oligoelemente. Pentru doza necesară de fier este bine să alegi, spre exemplu, legumele verzi, iar pentru minerale sfecla roșie.

Oleaginoasele, mai exact migdalele, fisticul, alunele de pădure și toate tipurile de nuci, au în compoziția lor surse excelente de proiteine, fibre și vitamine (A, E, B), minerale și grăsimi esențiale.

Ce se poate mânca de post
Ce se poate mânca de post[Sursa foto: PixaBay]

Soia, unul dintre cele mai cunoscute alimente din timpul postului, este o leguminoasă care conține lipide, glucide, calciu, magneziu, potasiu, fier, dar și multe vitamine precum A, B-uri, C, D și E. Este important de specificat faptul că te va ajuta să își iei doza necesară de proteine vegetale, dar și de Omega-3.

Fasolea, năutul și lintea sunt, de asemenea, surse foarte importante de proteine vegetale, vitamina B, fier și carbohidrați.

Carbohidrații îi găsim și în quinoa, un aliment care are multe beneficii pentru sănătate. Quinoa conține calciu, vitamina B, magneziu și toți aminoacizii esențiali de care are nevoie organismul uman.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui HÂRTIA DE COPT

Rețete de post

Supă cremă de roșii coapte

Este un preparat cât se poate de simplu, care necesită doar câteva ingrediente la îndemâna oricui.

4-5 rosii
3-4 cepe
3-4 catei usturoi
4-5 frunze busuioc
3-4 linguri ulei masline
sare și piper dupa gust

Ce se poate manca in postul Pastelui
Ce se poate manca in postul Pastelui[Sursa foto: Pexels]

Se curăță roșiile de coajă, se taie felii, iar mai apoi se adaugă într-o tavă mare. Ulterior, se adaugă ceapa curățată și spălată pe deasupra bucăților de roșii. Din loc în loc se pun și usturoiul tăiat bucăți și frunzele de busuioc. Sarea și piperul se pune pe deasupra, iar mai apoi se stropește totul cu ulei de măsline. După ce tava a stat la cuptorul încălzit la 200 de grade timp de 30 minute se răstoarnă totul într-un bol mai mare. Se mixează compoziția cu ajutorul unui blender vertical. Voilà! Cea mai bună și cremoasă supă de roșii pe care ai gustat-o vreodată! Poftă bună!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă HALLOUMI

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies