Ce se poate vizita în Creta. Care sunt cele 8 obiective turistice pe care merită să le vizitezi

Ce se poate vizita în Creta. Care sunt cele 8 obiective turistice pe care merită să le vizitezi
Ce se poate vizita în Creta. Care sunt cele 8 obiective turistice pe care merită să le vizitezi

Creta este cea de-a cincea cea mai mare insulă din Marea Mediterană după Sicilia, Sardinia, Corsica și Cipru. Se laudă cu o istorie unică, plaje spectaculoase și multe obiective turistice care atrag anual milioane de oameni. Iată ce se poate vizita în Creta și care este istoria acestei insule.

Creta este o destinația de vacanță extrem de cunoscută în întreaga lume. Mulți turiști aleg această insulă pentru a se bucura din plin de soarele dogoritor, de apa strălucitoare a mării, dar și de obiectivele turistice de-a dreptul impresionante. Dacă următoarea ta vacanță este în insula grecească, îți propunem o listă cu 8 atracții pe care nu ar trebui să le ratezi:

Citeste si: Ce se poate vizita în LEFKADA. Care sunt cele 7 obiective turistice pe care merită să le vizitezi

Ce se poate vizita in Creta
Ce se poate vizita in Creta[Sursa foto: Unsplash]

Ce se poate vizita în Creta

1. Capitala Heraklion

Heraklion, inima Cretei, este o regiune foarte des vizitată de turiști. Gazduiește cel mai mare port din Creta, dar și un aeroport internațional. De-a lungul străzii Daedalou și 1866 vei găsi numeroase magazine de mici dimensiuni ce vând produse locale, deci te-ai putea opri pentru un mic suvenir.

Orașul are o istorie de-a dreptul unică, deci bineînțeles că nu duce lipsă de muzee. Muzeul Arheologic, găzduit in cladirea unei vechi centrale electrice, Muzeul de Istorie, Muzeul Bataliei Cretei și Loggia Venetiana. Dintre bisericile locale se remarca Bazilica Sf. Marcu, biserica Agios Titos și biserica Agios Ekaterini Sinaites.

Ce se poate vizita in Creta
Ce se poate vizita in Creta[Sursa foto: Unsplash]

Când poți vizita Creta

2. Palatul din Knossos

Palatul Knossos se află la o distanță relativ mică de capitala insulei, Heraklion. Strălucitoarele arhitecturi au fost concepute de civilizația numită „minoica”, după numele legendarului Rege Minos, despre care mulți au citit în celebrele volume „Legendele Olimpului”.

Întreaga zonă este deschisă publicului larg, iar pe lângă clădirile colorate se numără și Camera Tronului cu paznicii grifoni. Camera Reginei are baie proprie, o cadă din teracotă, dar și o toaletă despre care se spune că ar fi fost prima cu rezervă de apă.

Citeste si: Top 6 destinații turistice exotice și accesibile pentru concediul de vară

Ce se poate vizita in Creta
Ce se poate vizita in Creta[Sursa foto: Unsplash]

3. Cheile Samariei

Cheile Samariei se poziționează în apropierea munților din vestul insulei și sunt săpate spectaculos în stâncă de apele râului Tarraios, un defileu de aproape 18 km care te duce într-un final pe plajele din sudul Cretei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Traseul este închis iarna și primăvara deoarece, în urma ploilor, cheile sunt inundate cu ape vijelioase și există risc de accidentare. Plimbarea prin Parcul Național Samaria are o lungime de 13 km, dar trebuie să mergi încă doi kilometri până la Agia Roumelide la ieșirea din parc, făcând drumeția de 15 km lungime.

4. Orașele Chania și Rethymno

Chania se bucură de propriul aeroport international deservit și de curse din București, deci se poate ajunge cu ușurință și într-un interval de timp foarte scurt.

Chania este unul dintre cele mai pitorești și mai vechi orașe din Creta. Este format din două regiuni, orașul vechi și orașul nou, ambele remarcându-se datorita labirintului de străduțe pietruite, dar și caselor care spun povești ce datează din îndepărtate perioade istorice.

5. Elounda

Orașul este contruit pe malul apei, mai exact pe fostul loc al așezării antice Olous. Elounda este o stațiune turistică de renume mondial și oferă o priveșiște desprinsă parcă din basme, cu plaje ferite de vânt, ape cristaline și o ambianță calmă. Plajele cele mai populare sunt, printre altele, Schisma, Hiona, Diaskari și Alykes.

Citeste si: Cele mai frumoase obiective turistice cu vestigii antice

Ce se poate vizita in Creta
Ce se poate vizita in Creta[Sursa foto: Unsplash]

6. Muzeul Civilizației Minoice din Heraklion

Muzeul de Arheologie din Heraklion este considerat a fi unul dintre cele mai importante muzee din Europa și se află în centru orașului Heraklion. Muzeul are 13 încăperi cu exponate, primul etaj fiind dedicat fragmentelor de fresce aparținând Palatului Minoic din Knossos.

creta am fost acolo

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

7. Mănăstirea Arkadi

La aproximativ 23 de kilometri distanță de orașul Rethymno se află o oază de liniște și de relaxare, mai exact Mănăstirea Arkadi. Aceasta datează din secolul al XVI-lea și are o poveste impresionantă care spune că a jucat un rol foarte important în rezistența cretanilor împotriva otomanilor. În această mănăstire s-ar fi retras sute de oameni, în special femei și copii. După nu mai puțin de trei zile de luptă, au preferat să se sacrifice în loc să se predea inamicilor.

ce se poate vizita in insula creta

8. Rezervația naturală Elafonisi

Elafonisi este, de fapt, o insulă separată de coasta sud-vestică a Cretei de o lagună superficială. Este o rezervație clasificată la nivel internațional, motiv pentru care este adesea foarte aglomerată. Plaja este expusă vânturilor puternice primăvara, iar în timpul sezonului de vară sunt foarte mulți turiști. Perioada ideală de a vizita această minunăție a naturii este toamna devreme.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce pui în bagaj când pleci cu avionul. „Înainte de orice călătorie este indicat să verificăm vremea la destinație pentru toată perioada pe care o vom petrece acolo"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies