Iată cum se prepară cele mai cunoscute tipuri de cafea și de ce ai nevoie pentru a le pregăti ca la cafenea.
Pentru multe persoane, o zi perfectă începe cu o ceașcă de cafea. Fie că este vorba despre cafea espresso, cafea cu lapte sau cafea simplă, această băutură poate reprezenta primul pas cu care mulți își încep ziua.
Unii aleg să își pregătească acasă cafeaua, în timp ce alții se lasă pe mâna unui barista ca să savureze o cafea bună. Iată ce trebuie să pui în cafea petntru a ieși fix ca la cafenea.
În cazul în care nu știai, un barista petrece ani întregi pentru a învăța toate tainele cafelei artizanale. Acesta prepară în timpul studiilor diferite tipuri de espresso: cortado, flat white sau cappuccino, precum și cum funcționează aparatele automate de espresso, precum și cele neconvenționale ca French Press, pour over sau metoda drip coffee.
Citeste si: Ce se întâmplă când renunți la cafea
Pentru un cappuccino perfect, ai nevoie de următoarele ingrediente, potrivit bbcgoodfood:
18 grame de espresso măcinat sau o capsulă de espresso
150 de ml de lapte
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
pudră de cacao
o ceașcă de 200- 250 de ml.
În aparat se prepară 35 de ml de expresso și se toarnă în ceașcă. Laptele se încălzește cu ajutorul accesoriului special de la aparat, pentru a avea aproximativ 6 cm de spumă. Se toarnă laptele în ceașcă, în centru. Deasupra se poate presăra puțin praf de cacao.
Citeste si: Ce poți face cu zațul de cafea
Rețetă latte
Pentru un latte ca la cafenea, ai nevoie de:
Ingrediente
18 grame de espresso măcinat sau o doză de espresso
250 mililitri de lapte
o ceașcă mare, cu o capacitate de 300-350 mililitri
Se prepară 35 de ml de expresso și se toarnă în ceașcă. Se trage laptele la aburi la aparatul special, până are 2-3 cm de spumă. Se toarnă în mod constant în ceașcă.
Pentru o cafea cu lapte, ai nevoie de:
115 ml de cafea espresso
115 ml de lapte fiert
Pune cafeaua fierbinte într-o cană mare. Toarnă deasupra laptele fierbinte, puțin câte puțin.