Ce se pune în mazăre să fiarbă mai repede. Secretele culinare pentru a găti mazărea rapid!

retete de ciorba

Ce se pune în mazăre să fiarbă mai repede

În funcție de mazăre aleasă, se pare că aceasta poate fierbe cu dificultate. Însă știați ce trebuie să puneți pentru a fierbe mai repede?

Aflați în

rândurile următoare, ce se pune mai exact în mazăre pentru ca această să fiarbă mai repede. În plus, descoperiți și o rețetă de supă cremă de mazăre, care se poate prepara într-un timp foarte scurt. 

 

Ce se pune în mazăre să fiarbă mai repede 

Atunci când vine vorba despre procesul de fierbere, secretul constă în faptul că mazărea, atunci când este congelată, nu trebuie să se dezghețe înainte de preparare.

De asemenea, un alt truc care ține bobul de mazăre departe de a se întări, constă în faptul că sarea se adaugă abia la finalul preparării acesteia, ingredient care se adaugă în oală, abia în momentul în care apa a început să fiarbă, moment în care vom acoperi oala și cu un capac. Astfel, pentru a ne asigura că mazărea va fierbe mai repede, trebuie să ținem cont de pașii enumerați mai devreme. 

retete de gustare
Ce se pune în mazăre să fiarbă mai repede[Sursa foto: freepik]

 

Rețetă de Supă cremă de mazăre 

Rețeta delicioasă de Supă cremă de mazăre, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de mazăre este de 30 de minute 

Timp de preparare- o oră 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Rețeta de Supă cremă de mazăre este pentru 4 persoane 

retete pentru masa de pranz
Ce se pune în mazăre să fiarbă mai repede[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Supă cremă de mazăre

  •  500 g de mazăre congelată 
  • 5 cartofi 
  • 3 morcovi 
  • O legătură de pătrunjel 
  • o felie și jumătate de țelină 
  • 2 cepe  
  • 7 căței de usturoi 
  • Ulei 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • cimbru 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

supa crema de mazare
Ce se pune în mazăre să fiarbă mai repede[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum salvezi ciorba dacă iese prea sărată. Trucul care îți va schimba viața

Mod de preparare- Supă cremă de mazăre

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de mazăre, este să scoatem mazărea din congelator si sa o lăsăm deoparte, pentru ca imediat o vom adăuga si pe ea la restul ingredientelor.
  2. În acest timp, vom curăța și cartofii, dar și toate rădăcinoasele, pentru ca ulterior să le spălăm și să le punem la fiert într-o oală de dimensiuni mai mari, în care am adăugat deja 3 L de apă rece. În momentul în care observăm că începe să se formeze spumă, o vom lua și eu vom arunca, timp în care vom completa cu apă caldă, în cazul în care simțim că este nevoie. 
  3. A venit momentul să curățăm și ceapa dar și usturoiul, să le spălăm, și să le tăiem cât se poate de mărunt pentru ca ulterior să le călim într-o tigaie de dimensiuni mai mari în care am adăugat deja ulei, la foc mic până la momentul în care devin translucide. 
  4. Imediat apoi vom alege și frunzele de pătrunjel și le vom spăla, astfel încât ulterior să le uscăm și să le tocăm mărunt și pe ele. Așteptăm ca toate legumele să se fiarbă, pentru ca ulterior să le strecurăm de zeamă, zeama pe care o vom lăsa deoparte, pentru că o vom folosi ulterior. 
  5. Abia acum a venit momentul să adăugăm și mazărea, dar și legumele călite, peste cele fierte, acoperim oala și lăsăm să se mai fierb timp de aproximativ 15 minute, pentru ca ulterior să le pasăm pe toate ușo, astfel încât să obținem o pastă exact ca supa crema, pe care o vom subția cu ajutorul lichidului pe care l-am scurs la fiert, și l-am lăsat deoparte, ingrediente care se vor mixa într-un blender. 
  6. În cazul în care mai simțiți din nevoia, supa se poate subția cu restul de zeamă pe care am oprit-o de la fierbere, iar ulterior odată ce ați ajuns la consistența dorită, veți mai pune oala pe foc mediu, astfel încât să mai dea într-un clocot sau doua. 
  7. Imediat apoi, vom condimenta supa cremă de mazăre cu sare și piper negru măcinat, după gust, iar odată ce este gata, o vom lua de pe foc și vom mai aștepta timp de aproximativ 15 minute, iar imediat după acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

ce se pune in mazare sa fiarba mai repede
Ce se pune în mazăre să fiarbă mai repede[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să scapi de mirosul de mâncare din casă. Gospodinele apelează la un truc care nu dă greș niciodată



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă cu mere. Gospodinele din Moldova știu secretul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies