În funcție de mazăre aleasă, se pare că aceasta poate fierbe cu dificultate. Însă știați ce trebuie să puneți pentru a fierbe mai repede?
Aflați în
Ce se pune în mazăre să fiarbă mai repede
Atunci când vine vorba despre procesul de fierbere, secretul constă în faptul că mazărea, atunci când este congelată, nu trebuie să se dezghețe înainte de preparare.
Rețetă de Supă cremă de mazăre
Rețeta delicioasă de Supă cremă de mazăre, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de mazăre este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de Supă cremă de mazăre este pentru 4 persoane
Ingrediente – Supă cremă de mazăre
- 500 g de mazăre congelată
- 5 cartofi
- 3 morcovi
- O legătură de pătrunjel
- o felie și jumătate de țelină
- 2 cepe
- 7 căței de usturoi
- Ulei
- Sare
- piper negru măcinat
- cimbru
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Cum salvezi ciorba dacă iese prea sărată. Trucul care îți va schimba viața
Mod de preparare- Supă cremă de mazăre
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de mazăre, este să scoatem mazărea din congelator si sa o lăsăm deoparte, pentru ca imediat o vom adăuga si pe ea la restul ingredientelor.
- În acest timp, vom curăța și cartofii, dar și toate rădăcinoasele, pentru ca ulterior să le spălăm și să le punem la fiert într-o oală de dimensiuni mai mari, în care am adăugat deja 3 L de apă rece. În momentul în care observăm că începe să se formeze spumă, o vom lua și eu vom arunca, timp în care vom completa cu apă caldă, în cazul în care simțim că este nevoie.
- A venit momentul să curățăm și ceapa dar și usturoiul, să le spălăm, și să le tăiem cât se poate de mărunt pentru ca ulterior să le călim într-o tigaie de dimensiuni mai mari în care am adăugat deja ulei, la foc mic până la momentul în care devin translucide.
- Imediat apoi vom alege și frunzele de pătrunjel și le vom spăla, astfel încât ulterior să le uscăm și să le tocăm mărunt și pe ele. Așteptăm ca toate legumele să se fiarbă, pentru ca ulterior să le strecurăm de zeamă, zeama pe care o vom lăsa deoparte, pentru că o vom folosi ulterior.
- Abia acum a venit momentul să adăugăm și mazărea, dar și legumele călite, peste cele fierte, acoperim oala și lăsăm să se mai fierb timp de aproximativ 15 minute, pentru ca ulterior să le pasăm pe toate ușo, astfel încât să obținem o pastă exact ca supa crema, pe care o vom subția cu ajutorul lichidului pe care l-am scurs la fiert, și l-am lăsat deoparte, ingrediente care se vor mixa într-un blender.
- În cazul în care mai simțiți din nevoia, supa se poate subția cu restul de zeamă pe care am oprit-o de la fierbere, iar ulterior odată ce ați ajuns la consistența dorită, veți mai pune oala pe foc mediu, astfel încât să mai dea într-un clocot sau doua.
- Imediat apoi, vom condimenta supa cremă de mazăre cu sare și piper negru măcinat, după gust, iar odată ce este gata, o vom lua de pe foc și vom mai aștepta timp de aproximativ 15 minute, iar imediat după acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cum să scapi de mirosul de mâncare din casă. Gospodinele apelează la un truc care nu dă greș niciodată