Ce se pune în plăcinta cu mere, ca să iasă ca a bunicii

Plăcinta cu mere
Plăcinta cu mere

Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai bune deserturi, mai ales că multora ne aduce aminte de copilărie. Dacă îți dorești să prepari această delicatesă și să iasă ca a bunicii, aici vei găsi răspunsul. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!

Plăcinta cu mere este una dintre cele mai gustoase preparate și o poți împărți cu familia sau prietenii. Prima rețetă a fost descopertită în Anglia în anul 1381, iar de atunci, este pe mesele tuturor.

Plăcinta cu mere este un desert ușor pentru toată lumea, deoarece nu durează foarte mult timp să o preparați, iar gustul este unul uimitor. Dacă vrei să îți bucuri familia și prietenii, aceasta este cea mai bună alegere.

În 1600 au apărut rețete austriece și germane de plăcintă cu mere, care conțineau lămâie și scorțișoară în compoziție. Americanii adoră acest desert atât de mult, încât l-au transformat în unul din preparatele lor tradiționale. Iată cea mai bună rețetă de plăcinte cu mere, exact ca la bunica.

Plăcinta cu mere
Plăcinta cu mere[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: “Vă arăt cum se fac turtele îndoite cu brânză” Bunica Gherghina de pe TikTok a pregătit o nouă reţetă de gogoşi cu brânză

Ingrediente

500 g făină

200 g unt

150 g zahăr

2 gălbenușuri medii

1 plic praf de copt

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

200 g smântână

coajă rasă de la 1 portocală

1 linguriță suc de portocală

Umplutură de mere pentru plăcintă – Ingrediente

1,5 kg mere

1 lingură vârf scorțișoară

125-150 g zahăr

50 g unt

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Mod de preparare

Încorporează untul, la temperatura camerei, în făină, apoi adăugă restul ingredientelor, gălbenușurile ușor bătute cu furculiță, zahărul, praful de copt, smântână, coajă rasă de portocală și sucul de portocală. Frământă compoziția până obții un aluat elastic. În cazul în care aluatul mai cere făină, adăugă 2-3 linguri și frământă în continuare.

Împarte aluatul în două părți egale, apoi învelește fiecare porție de aluat, în folie de plastic alimentară, și pune-le la frigider pentru o oră. În timpul în care aluatul stă la frigider, dă merele prin răzătoarea cu găuri mari, apoi stoarce-le și amestecă-le cu scorțișoară.

Topește untul într-o cratiță încăpătoare și adăugă merele rase. Călește-le  pentru cca 10 minute, sau până când se înmoaie, apoi le lăsă-le să se răcească.

După ce a trecut o oră, scoate aluatul din frigider. Întinde fiecare porție de aluat, pe blatul de lucru pudrat cu făină, într-o foaie groasă de 6-7 mm grosime.

Așeză prima foaie în tava tapetată cu unt și făină și peste ea distribuie uniform umplutura de mere. Apoi, acoperă umplutura cu a doua foaie pe care trebuie să o înțepi cu furculiță din loc în loc. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 minute sau până când plăcinta se rumenește uniform.

La sfârșit scoate plăcinta din cuptor și după ce se răcește, adaugă zahărul vanilat. După ce ai urmat acești pași simpli, plăcinta este numai bună de mâncat cu întreaga familie. Poftă bună!

Plăcinta cu mere
Plăcinta cu mere[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum se taie ceapa, fără să lăcrimezi. Ce truc te poate scăpa de această problemă



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rețetă delicioasă de dovlecei cu nucă. „Sunt foarte, foarte gustoși!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies