Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai bune deserturi, mai ales că multora ne aduce aminte de copilărie. Dacă îți dorești să prepari această delicatesă și să iasă ca a bunicii, aici vei găsi răspunsul. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Plăcinta cu mere este una dintre cele mai gustoase preparate și o poți împărți cu familia sau prietenii. Prima rețetă a fost descopertită în Anglia în anul 1381, iar de atunci, este pe mesele tuturor.
Plăcinta cu mere este un desert ușor pentru toată lumea, deoarece nu durează foarte mult timp să o preparați, iar gustul este unul uimitor. Dacă vrei să îți bucuri familia și prietenii, aceasta este cea mai bună alegere.
În 1600 au apărut rețete austriece și germane de plăcintă cu mere, care conțineau lămâie și scorțișoară în compoziție. Americanii adoră acest desert atât de mult, încât l-au transformat în unul din preparatele lor tradiționale. Iată cea mai bună rețetă de plăcinte cu mere, exact ca la bunica.
Ingrediente
500 g făină
200 g unt
150 g zahăr
2 gălbenușuri medii
1 plic praf de copt
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
200 g smântână
coajă rasă de la 1 portocală
1 linguriță suc de portocală
Umplutură de mere pentru plăcintă – Ingrediente
1,5 kg mere
1 lingură vârf scorțișoară
125-150 g zahăr
50 g unt
Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”
Mod de preparare
Încorporează untul, la temperatura camerei, în făină, apoi adăugă restul ingredientelor, gălbenușurile ușor bătute cu furculiță, zahărul, praful de copt, smântână, coajă rasă de portocală și sucul de portocală. Frământă compoziția până obții un aluat elastic. În cazul în care aluatul mai cere făină, adăugă 2-3 linguri și frământă în continuare.
Împarte aluatul în două părți egale, apoi învelește fiecare porție de aluat, în folie de plastic alimentară, și pune-le la frigider pentru o oră. În timpul în care aluatul stă la frigider, dă merele prin răzătoarea cu găuri mari, apoi stoarce-le și amestecă-le cu scorțișoară.
Topește untul într-o cratiță încăpătoare și adăugă merele rase. Călește-le pentru cca 10 minute, sau până când se înmoaie, apoi le lăsă-le să se răcească.
Așeză prima foaie în tava tapetată cu unt și făină și peste ea distribuie uniform umplutura de mere. Apoi, acoperă umplutura cu a doua foaie pe care trebuie să o înțepi cu furculiță din loc în loc. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 minute sau până când plăcinta se rumenește uniform.
La sfârșit scoate plăcinta din cuptor și după ce se răcește, adaugă zahărul vanilat. După ce ai urmat acești pași simpli, plăcinta este numai bună de mâncat cu întreaga familie. Poftă bună!
Citeste si: Cum se taie ceapa, fără să lăcrimezi. Ce truc te poate scăpa de această problemă