Ardeii umpluți sunt unul din preparatele cele mai populare în bucătăria românească. Această mâncare nu doar că este gustoasă, îmbinând diverse gusturi, ci și se gătește destul de ușor.
În bucătăria românească, de cele mai multe ori ardei sunt umpluți cu carne, însă există și variante de post sau vegetariene, în care aceștia sunt umpluți doar cu orez sau ci diverse alte legume.
Descoperă în rândurile de mai jos care sunt trucurile pentru ca ardeii umpluți să fie gătiți corect, dar și o rețetă extrem de simplă!
Cât fierb ardeii umpluți
Citește și: Ruladă cu brânză de vaci, lămâie și mango. Un adevărat amestec de texturi!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii. Ia și tu o mușcătură dulce!
La fel de iubiți precum sarmalele, ardeii umpluți se regăsesc adesea pe mesele românilor. Totuși, pentru ca rezultatul final să fie unul extrem de delicious, trebuie să ții cont de câteva sfaturi culinare. În funcție de cât de moi îi dorești, poți să îi fierbi maim ult sau mai puțini.
Rețetă ardei umpluți
Ardeii umpluți sunt delicioși și pot fi păstrați câteva zile în frigider. Așadar, avantajul este că poți găti o cantitate mai mare, pentru a scăpa de grija gătitului, măcar
Ingrediente:
- 10-12 ardei
- 600 g carne tocată de porc și de vită
- 3 linguri de bulion
- Un morcov
- 50 g de orez
- Un ou
- Condimente: sare, piper, cimbru, boia dulce, pătrunjel, mărar
Mod de preparare:
În primul rând, ardeii trebuie spălați, iar apoi trebuie tăiat capacul. Ulterior, este esențial să curățăm interiorul ardeiului de semințe. Într-un vas cu apă și sare, orezul se pune la fiert. În acest timp, poți toca ceapa și morcovul, pe care le vei căli ulterior într-o tigaie, alături de puțin ulei. Ceapa și morcovul trebuie tocate foarte mărunt, pentru a se integra perfect în compoziție. Următorul pas este să amesteci carnea tocată cu legumele, peste care adaugi orezul fiert, două linguri de bulion, oul și toate condimentele. Unul dintre secretele pentru ca ardeii umpluți să fie gustoși este să adaugi o lingură de bulion pe fundul oalei. În acest mod, în timpul fierberii, vei obține un gust incredibil pentru această rețetă. După ce ai amestecat câteva minute compoziția pe foc, este timpul pentru montarea ardeilor. Aceștia se umplu, rând pe rând, cu întreaga compoziție și ulterior se adaugă capacul ardeiului. Peste compoziția de bulion, adaugă câteva codițe de pătrunjel, iar apoi ardeii umpluți. Adaugă capacul pentru oala în care gătești și lasă ardeii să se fiarbă pentru aproximativ două ore. La final, scoate capacele ardeilor și adaugă puțin mărar tocat pe deasupra, pentru decor. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.