Ce se pune pe rană că să se vindece mai repede. „Sângerarea, practic, ajută la curățarea leziunii. În cazul rănilor care nu sunt grave, sângerarea se va opri în scurt timp"

Ce se pune pe rană că să se vindece mai repede. „Sângerarea, practic, ajută la curățarea leziunii. În cazul rănilor care nu sunt grave, sângerarea se va opri în scurt timp
Ce se pune pe rană că să se vindece mai repede. „Sângerarea, practic, ajută la curățarea leziunii. În cazul rănilor care nu sunt grave, sângerarea se va opri în scurt timp"

Află cum se tratează rănile ușoare.

Rănile superficiale sau ușoare, indiferent de categoria în care le încadrăm, fie că este vorba de tăieturi, julituri sau simple bășicuțe cu lichid, se pot infecta, transformându-se în leziuni adânci dacă nu sunt tratate corespunzător.

Simptomele rănilor superficiale sunt:

  • Deteriorarea suprafeței pielii;
  • Sângerare ușoară;
  • Durere, înțepături;
  • Bășicuțe;
  • Sensibilitate la atingere

Ce se pune pe rană ca să se vindece mai repede

Citeste si: Cum transformi un program de detox in stil de viata: schimbari blande

Rănile ușoare sunt de fapt acele leziuni de dimensiuni reduse la nivelul pielii. În funcție de cât de severă este rana, dar și de zona în care este localizată, trebuie să alegem anumite forme de tratament care să ne ajute să prevenim apariția unei infecții.

Crusta este cea care protejează leziunile împotriva infecțiilor, sub aceasta formându-se un strat nou de piele. Când acest strat devine suficient de rezistent, crusta se desprinde singură.

Citeste si: Află cum obții păr îndreptat ca la salon, cu o placă de îndreptat părul accesibilă

Cum se tratează rănile ușoare

Pasul 1: Oprirea sângerării

În primul rând, trebuie să oprim sângerarea prin apăsarea pe rană, folosind un bandaj sau un material curat. Nu trebuie să puneți presiune pe rană, ci să apăsați ușor, până când observați că sângerarea începe să se diminueze.

Pasul 2: Curatarea ranii

Curățați apoi rana sub jet de apă pentru a îndepărta impuritățile și tamponați ușor zona cu o compresă sterilă sau un bandaj curat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pasul 3: Dezinfectare

Dezinfectați rana și țesuturile, folosind un produs potrivit pentru acel tip de leziune. Consultați farmacistul în acest sens, pentru a vă recomanda dezinfectantul potrivit în funcție rană.

tratament rani usoare

Citeste si: CITEȘTE: Cum să te pensezi singură acasă

Pasul 4: Aplicarea unui gel sau unui unguent cicatrizant

Pentru a evita riscul ca bandajul să se lipseasă de rană, folosiți o cremă emolientă sau un gel înainte de a începe bandajarea propriu-zisă.

Pasul 5: Aplicarea unui material de protectie

Pentru a proteja zona, trebuie să acoperiți rana cu un material potrivit pentru mărimea și tipul acesteia(leucoplast, compresă sterilă, plasturi etc.).

Citeste si: CITEȘTE: Cum să scapi de cojile de pe scalp. Remedii pentru a elimina mătreața

Este extrem de important să înlocuiți bandajul la intervale scurte de timp, pentru a menține rana curată și uscată, reducând astfel riscul unei posibile infecții.

„Sangerarea, practic, ajuta la curatarea leziunii. In cazul ranilor care nu sunt grave, sangerarea se va opri in scurt timp.

Ranile de pe fata, cap sau gura vor sangera, uneori foarte mult, deoarece aceste zone sunt bogat vascularizate (local sunt prezente multe vase de sange prin care circula sangele).

Pentru a se opri sangerarea se aplica o compresa sau tifon curat care vor fi presate asupra plagii, timp de 20-30 de minute. Daca rana este situata pe brat sau picior, ridicarea acestuia mai sus de nivelul inimii va fi de ajutor pentru diminuarea sangerarii.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Atunci cand rana va fi lasata descoperita se va usca si se va vindeca mai repede. Daca aceasta nu este localizata intr-o zona care se murdareste cu usurinta sau care se freaca de haine, nu trebuie acoperita. In schimb daca este situata in zona mainii sau daca poate fi iritata de imbracaminte (genunchi) va fi acoperita cu leucoplast sau tifon steril. Bandajul se va schimba in fiecare zi pentru a se mentine rana curata si uscata.

Anumite rani cum ar fi zgarieturile care acopera o mare suprafata a corpului ar trebui sa fie hidratate si curatate pentru a se vindeca repede si a nu ramane cicatrici la nivelul pielii.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când te mănâncă talpa stângă

Bandajele utilizate in acest scop se numesc bandaje sau pansamente ocluzive si semiocluzive. Medicul ar trebui sa recomande pacientului, dupa caz, cel mai bun tip de pansament sau bandaj in fiecare caz.

Unguentele cu antibiotic ajuta la vindecare prin mentinerea ranii curata si hidratata si preintampina infectia. Un bandaj simplu nu poate face o perioada indelungata de timp acest lucru. Daca leziunea are copci, medicul va specifica pacientului daca este sau nu cazul sa se foloseasca unguent cu antibiotic.

Cele mai multe dintre taieturile si zgarieturile minore se vor vindeca fara unguent cu antibiotic, dar acesta ar putea fi util pentru cresterea vitezei de vindecare si reducerea sanselor de formare a cicatricilor”, conform sfatulmedicului.ro.

Citeste si: CITEȘTE: Care sunt perioadele zodiilor. Află ce zodie ești în funcție de data nașterii



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

10 Măști pentru puncte negre pe care le poți face acasă. „Până la vârsta de 9-10 ani, unii copii pot vedea deja câteva puncte negre care semnifică apariția acneei"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies