Ce a transmis Ludovic Orban, după ce s-a aflat că mai mulți profesori ar refuza să predea online și ar vrea ca toate cursurile să aibă loc fizic, la școală.
Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a fost întrebat ce se întâmplă în situațiile în care cadrele didactice refuză să predea online copiilor. Acesta a declarat luni, 21 septembrie, că se vor lua măsuri legale în cazul în care vor fi cadre didactice care vor refuza să predea online. În plus, a subliniat că nu își imaginează că un profesor sau un învățător poate să refuze să susțină online cursurile.
Zilele trecute, un dascăl a intrat în greva foamei din cauza condițiilor de predare.
„Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații. Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face. Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde sunt, vom lua măsuri legale.
Citeste si: Cutremurător! Un dascăl bolnav de diabet a intrat în greva foamei: „Doamne ferește”
În ceea ce privește perioada alegerilor, în care orele se vor susține online acolo unde sunt secții de votare în școli, premierul a declarat că ministrul Educației Monica Anisie a avut o serie de consultări cu reprezentanții asociațiilor comunelor, orașelor, municipiilor și celor județene, pentru a analiza cum se vor desfășura atunci cursurile.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Cât de mare este riscul de infectare cu COVID-19 în interior în comparație cu spațiile deschise
În plus, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfășura online, a subliniat prim-ministrul, la câteva zile după ce s-a aflat că profesorii ar putea primi mai mulți ani.
Ludovic Orban, despre importanța orelor online
La începutul lunii septembrie, prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat importanța orelor online și a dezvăluit că toate cadrele didactive trebuie să se adapteze să predea și la clasă, dar și online.
Citeste si: Ce se întâmplă când porţi mască mai multe ore! Medicul Mihai Craiu a făcut un experiment
„E necesară o adaptare, cadrele didactice trebuie să înţeleagă faptul că situaţia în care ne găsim este o situaţie în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor şi că trebuie să se adapteze, astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru copiii care urmăresc lecţiile online.
Este foarte important acest lucru şi sunt convins că marea majoritate a cadrelor didactice au înţeles acest lucru, mulţi au participat la toate programele de training organizate pe perioada verii.
Zeci de mii de cadre didactice au participat la astfel de programe care au fost organizate, fie de Casele corpului didactic, fie de organizaţii neguvernamentale care au fost acreditate să deruleze astfel de cursuri de creştere a competenţelor digitale şi, permanent, trebuie să înveţe", a spus Ludovic Orban, la sediul PNL, citat de Agerpres.