Medicul Valeriu Gheorghiță a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinul anti-Covid-19.
Pe data de 27 decembrie începe campania de vaccinare anti-Covid-19 în România. Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul acestei campanii, a vorbit despre ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinul anti-Covid-19.
Fiecare persoană imunizată la Covid va primi o adeverinţă de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiţă în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii.
Citeste si: Klaus Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni!
„Va fi un document medico-legal care va conţine data vaccinării, tipul vaccinului, seria şi lotul. Adeverinţa de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română şi engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieşire din spital”, explică Gheorghiţă.
În plus, medicul Valeriu Gheorghiță a ținut să precizeze faptul că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Vaccinul anti-Covid-19 este gratuit
De asemenea, vaccinarea este gratuită, iar românii vor avea posibilitatea de a alege dacă se vaccineasză sau nu anti-Covid-19.
Citeste si: Nelu Tătaru, informații importante despre campania de vaccinare anti-Covid-19: „Nu împiedică infectarea”
„Avem o strategie națională de vaccinare împotriva COVID-19 în care sunt prevăzute trei etape importante de derulare a activităților de vaccinare. Prima etapă este cea adresată personalului medical, atât din sistemul public cât și din sistemul privat, și respectiv personalul din domeniu social- asistență socială și centrele de rezidență pentru bătrâni.
Etapa a doua este cea care adresează populația la risc. Vorbim de vârstnici peste 65 de ani, respectiv persoane cu boli cronice.
Ultima etapă este adresată populației generale”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, vineri, la Antena 3.
Medicul Valeriu Ghorghiță a infirmat informațiile conform cărora vaccinul ar fi diferit în România față de celelalte țări europene.
„Este o informație cât se poate de neadevărată (că vaccinul din România ar fi diferit- n.red.).