Ce semnifică ziua de 8 martie 2023. Ce trebuie să știe femeile despre această zi

Ce semnifică ziua de 8 martie
Ce semnifică ziua de 8 martie

Află din rândurile următoare ce semnifică cu adevărat ziua de 8 martie.

8 Martie se apropie cu pași repezi și odată cu ea, natura se trezește la viață și odată cu ea și noi toți suntem cuprinși de frumusețea și importanța acestei zile. Multă lume nu știe însă care este adevărata semnificație a zilei de 8 martie. Deși toată lumea știe că 8 martie este data în care sărbătorim Ziua Femeii, mulți dintre ei consideră că 8 martie este și Ziua Mamei.

Află în continuarea articolului ce semnifică mai exact ziua de 8 martie și care este istoria acestei sărbători minunate. În plus, descoperă și idei de cadouri și felicitări pe care le poți adresa cu ocazia acestei zile.

Ce semnifică ziua de 8 martie

Citește și: Dragostea nu ne face doar fericiți, ci și mai sănătoși. Cinci medici explică impactul pe care îl are iubirea asupra corpului uman

Ce semnifică ziua de 8 martie
Ce semnifică ziua de 8 martie[Sursa foto: freepik]

În data de 8 martie, atât în România, cât și în întreaga lume este sărbătorită Ziua Internațională a Femeii. Această sărbătoare are o semnificație aparte din punct de vedere social, dar și cultural, marcând realizările sociale, economice și politice ale femeilor de-a lungul istoriei și drepturile pe care acestea le-au obținut.

Din punct de vedere istoric, Ziua Femeii a început să prindă însemnătate încă din anul 1909 când în această zi, în New York, a fost organizată o zi a femeilor, în amintirea unei greve de

sindicat a acestora din anul 1908. În data de 8 martie 1908, aproximativ 15 mii de femei au mărșăluit la New York pentru a-și cere drepturile, printre care amintim micșorarea zilei de muncă, salarii mai bune, dreptul la voi și încetarea exploatării copiilor pentru muncă.

Astfel, în anul 1910 a avut loc o întâlnire a organizațiilor socialiste din întreaga lume în cadrul căreia s-a propus o zi internațională a femeilor, dar fără a se specifica o dată anume.

Mulți ani mai târziu, în 1975, Ziua Internațională a Femeii a fost recunoscută oficial de către Națiunile Unite și a fost adoptată de multe dintre guvernele țărilor care până atunci nici nu aflaseră de existența ei.

Așadar, după mai bine de 65 de ani, Ziua Internațională a Femeii a început să fie sărbătorită la data de 8 martie în întreaga lume, inclusiv la noi în țară.

Românii sărbătoresc în fiecare an pe data de 8 Martie Ziua Femeii, sărbătoare care constituie un prilej de apreciere și recunoștință pentru femeile din viața noastră.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Până în decembrie 1989 ziua de 8 martie era cunoscută și ca Ziua Mamei, dar după Revoluție, aceasta a fost înlocuită cu Ziua Femeii.

 În 2010 s-a stabilit ca Ziua Mamei să fie sărbătorită oficial în prima duminică a lunii mai, iar cea a tatălui în a doua duminică. 

Ce trebuie să știe femeile despre ziua de 8 martie

Ce semnifică ziua de 8 martie
Ce semnifică ziua de 8 martie[Sursa foto: pexels]

Ziua de 8 martie este Ziua Internațională a Femeii, iar astăzi femeile se bucură de o zi specială dedicată recunoștinței și aprecierii pentru eforturile pe care le-au depus de-a lungul timpului în vederea câștigării egalității de șanse.

Deși în unele țări femeile încă sunt discriminate, la noi în țară toate persoanele de sex feminin  au aceleași dreptul ca cele de sex masculin, neexistând discriminarea între sexe.

Astfel, femeile constituie un simbol al eleganței, frumuseții și al puterii feminine, fiind apreciate de toți ceilalți pentru determinarea, ambiția și eleganța de care dau dovadă.

Cadouri și felicitări pentru ziua de 8 martie

Citește și: Gânduri frumoase pentru prieteni la început de primăvară

Ce semnifică ziua de 8 martie
Ce semnifică ziua de 8 martie[Sursa foto: pexels]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

La noi în țară cu ocazia zilei de 8 martie se obișnuiește ca toate doamnele și domnișoarele să primească flori și alte cadouri în semn de recunoștință, simbolul acestei zile fiind laleaua. Această floare marchează venirea primăverii, simbolizând frumusețea și eleganța specifice femeilor.

Pe lângă lalele, doamnele și domnișoarele pot primi și alte flori în semn de recunoștință, dar și diverse daruri în funcție de preferințele fiecăruia.

Toate acestea vin la pachet cu felicitări specifice pentru ziua de 8 martie.

Iată câteva urări pe care le poți adresa femeilor importante din viața ta:

Îți doresc ca răsăritul soarelui sa-ți aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi mai pur, mai sincer, mai curat. Un 8 Martie însorit !”

Ziua asta să fie un prilej de bucurie pentru noi toate, să simțim mai puțin apăsarea grijilor și să ne umplem gândurile și sufletul de căldura primăverii. La multi ani, tuturor femeilor !”

Cu ocazia zilei de 8 Martie îți urez să înflorești în fiecare zi asemenea unei flori de primăvară și să îi bucuri pe cei din jurul tău cu mireasma, frumusețea și eleganța specifice ție. 8 Martie fericit !”



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cine sunt cu adevărat vestitorii primăverii. 7 semne care anunță anotimpul renașterii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies