Ce semnificație are numele MARIA. „Cei cu nume precum Maria, Marin, Marian, Mariana, au ca ocrotitoare în primul rând pe Măicuța Domnului"

Ce semnificație are numele Maria
Ce semnificație are numele MARIA. „Cei cu nume precum Maria, Marin, Marian, Mariana, au ca ocrotitoare în primul rând pe Măicuța Domnului"

Află ce semnificație are numele Maria și când își pot serba ziua de nume cei care au fost botezați astfel.

Maria este unul dintre cele mai frumoase și mai populare nume românești.
Este numele Maicii Domnului, mama după trup a Domnului Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.
Maica Domnului este, pentru creștini, un simbol al sfințeniei, dragostei, bunătății și smereniei. Maria, în ebraică, înseamnă „cea mai iubită".

 

Ce semnificație are numele Maria

Citeste si: 20 nume de fete cu semnificație puternică

Se spune că femeile care poartă acest nume de sfânt vor avea parte de ocrotire și iubire.
„Iubirea! Este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului pentru a urca până la El."- Michelangelo Buanarotti.
Pentru liniștea interioară, nu ar trebui să treacă nici o zi din viața noastră fără să rostim o rugăciune către Fecioara Maria.


„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.
Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a
primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).
Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

maria semnificatie

Citeste si: //DESCOPERĂ// Ce semnificație are numele Ana

Când se sărbătorește Sfânta Maria

Există o dilemă pentru cei care poartă numele „Maria” sau derivatele acestuia, în sensul că, aceștia se întreabă când ar trebui să-și sărbătorească ziua. Unii cred că pe 8 septembrie, odată cu Nașterea Maicii Domnului, alții cred că pe 15 august deoarece, la această dată, este cea mai mare sărbătoare închinată Maicii Domnului din calendarul ortodox.

Citeste si: CITEȘTE: Când pică Constantin și Elena 2021

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Cei cu nume precum Maria, Marin, Marian, Mariana etc. au ca ocrotitoare în primul rând pe Măicuța Domnului, Preasfânta Maria, Născătoarea de Dumnezeu.
Iar cel mai mare praznic al Maicii Domnului este Adormirea Maicii Domnului (15 August), cel în care sărbătorim trecerea Fecioarei Maria din această viață în viața veșnică, din această lume în Împărăția Cerurilor, din această vale a plângerii în Fericirea cea nesfârșită.


În ultimii ani unii dintre neștiutorii grabnici în răspândirea închipuirilor drept adevăruri au împrăștiat minciuna după care Adormirea Maicii Domnului ar fi „de întristare”, că este „moartea Fecioarei Maria”, deci nu se cuvine să fie primită cu bucurie și nici purtătorii numelui Maicii Domnului nu ar trebui să se bucure în această zi...
Tot la fel și pentru Maica Domnului ziua adormirii sale este zi de bucurie, căci plecând din această lume a intrat, pentru totdeauna, în bucuria Fiului ei." - Mihai-Andrei Aldea, preot la Mănăstirea Petru-Vodă.

ce inseamna maria

Sfântul Andrei se serbează în ziua morții lui, la fel și Sfântul Constantin cel Mare sau Sfântul Apostol Pavel. Deci și Sfânta Maria poate fi sărbătorită pe 15 august, în ziua în care a plecat din această lume Fecioara Maria.
„Cât de absurd poate să fie cineva să serbeze pe "Andrei" de Sfântul Apostol Andrei (ziua morții lui) sau de Andrei Stratilat (ziua morții lui), să serbeze pe "Constantini" de Sfântul Constantin cel Mare (ziua morții lui), la fel pe "Petru/Petre" de Sfântul Apostol Petru (ziua morții lui) și să declare că nu se serbează Mariile și Marianii/Marinii de Adormirea Maicii Domnului?”- spus părintele Aldea.
Deci este normal ca ziua în de 15 august, toți cei care poartă aceste nume sfinte, derivate din Maria să-și sărbătorească onomastica.
„Acum cu privire la momentul în care creștinii ar trebui să-și sărbătorească ziua de nume, lucrurile sunt foarte simple. Așa cum toți ceilalți își sărbătoresc ziua numelui în ziua în care sfântul lor ocrotitor a trecut la Domnul (ex: Sfântul Nicolae pe 6 decembrie, Sfânta Filoteea pe 7 decembrie, Sfântul Andrei pe 30 noiembrie, etc.) la fel și cei cu numele Maria, Marian, Marina, și alții, își vor sărbători ziua numelui în ziua trecerii la Dumnezeu a Fecioarei Maria, adică pe 15 august."- Claudiu Bălan, teolog.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Numarul destinului 2021. Cifra destinului in numerologie 2021| Calcul



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce este interzis să faci de Sfântul Ilie 2021. Tradiții și obiceiuri

IMAGINE RARĂ cu fiul Vicăi Blochina și al lui Victor Pițurcă! Edan s-a transformat într-un tânăr chipeș!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies