Ce simte un bărbat înșelat. Care sunt, de fapt, efectele psihologice pe termen lung

Ce simte un bărbat înșelat.
Ce simte un bărbat înșelat.

Iată cum se simte înșelatul atunci când vine vorba de bărbați. Efectele psihologice care îl pot afecta pe termen lung.

Înșelatul este un subiect sensibil și dureros, indiferent de persoana care trece prin asta, că este vorba de un bărbat sau de o femeie. Aproape toate persoanele într-o relație s-au gândit cel puțin o dată la ce s-ar întâmpla dacă ar fi înșelate, ori și-au pus anumite semne de întrebare dacă acest lucru nu s-a întâmplat deja între ei, iar în momentul în care acțiunea în sine are loc, cele mai multe relații ajung la despărțire.

De foarte multe ori, în jurul nostru, auzim despre femei ca fiind cele înșelate, însă asta nu înseamnă că nu există și situații invers, atunci când bărbatul trece printr-o suferință provocată de partenera care l-a înșelat.

Ce simte, de fapt, un bărbat înșelat

Citește și: 6 zodii care distrug relațiile de cuplu

Ce simte un bărbat înșelat.
Ce simte un bărbat înșelat.[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce dispar atât de ușor sentimentele de iubire? 9 motive psihologice

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Atunci când un bărbat este înșelat, adesea își va simți orgoliul călcat în picioare și își va pune numeroase semne de întrebare cu privire la ce anume nu a reușit să-i ofere partenerei sale. În cazul bărbaților care simt de fiecare dată că dețin controlul cu partenera de viață, vor rămâne uimiți de această acțiune și vor începe să se gândească serios la greșelile pe care le-au făcut, realizând că tocmai din prea multă constrângere au reușit să piardă ceea ce iubesc.

Atunci când este înșelat, un bărbat se simte adesea neapreciat, singur și trist. Toate aceste sentimente pot conduce către furie și resentimente, iar de cele mai multe ori apare dorința de răzbunare. În unele cazuri, anumiți bărbați vor dori să se refugieze într-un loc în care se vor simți din nou apreciați și valorizați.

Se poate trece peste infidelitate?

Ce simte un bărbat înșelat.
Ce simte un bărbat înșelat.[Sursa foto: freepik]

Chiar dacă pentru unele persoane infidelitatea înseamnă categoric sfârșitul relației, alte persoane sunt dispuse să închidă din ochi și să treacă mai departe pentru iubire, mai ales când se consideră

din ambele părți că a fost doar un moment de rătăcire. Unele persoane care pleacă în relație cu gândul că nu ar putea să accepte niciodată infidelitatea își păstrează vehement cuvintele chiar și în momentul în care acțiunea avut loc, în timp ce alte persoane care au spus inițial că nu pot accepta așa ceva, ajung ulterior, de dragul iubirii, să închidă ochii la această acțiune.  Puteți trece peste infidelitate dacă țineți cu adevărat la partenerul de lângă voi.
Asta nu înseamnă că trebuie să uiți ceea ce a făcut el sau ea, însă iertarea te va face să nu deschizi acest subiect în fiecare zi de la producerea lui, deoarece nu veți face decât ca toată relația de iubire să se transforme într-una de coșmar.

Citește și: Irinel Columbeanu a mers la fosta vilă de la Izvorani, mistuită de flăcări în urmă cu câțiva ani. Reacția emoționantă a fostului milionar în momentul în care a văzut fotografia fiicei sale printre ruine: „M-a cutremurat”- kanald.ro

Citește și: Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire- stirilekanald.ro

Ce spun psihologii despre infidelitate

Ce simte un bărbat înșelat.
Ce simte un bărbat înșelat.[Sursa foto: freepik]

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii ajung să însele este legat de nevoile emoționale nesatisfăcute de partenerul cu care se află într-o relație. Astfel, tocmai unele persoane care nu au destulă încredere în ele își vor dori să se simtă validate, deoarece asta poate însemna pentru ele un lucru foarte valoros. Pe lângă motivele psihologice, există și o anumită dimensiune biologică a infidelității.

Astfel, unele persoane pot fi genetic predispuse la a căuta noutate în ceea ce privește latura sentimentală. Totodată, specialiștii sunt de părere că și influențele sociale și culturale ne pot face să pășim spre infidelitate, mai ales că în jurul nostru sunt astfel de persoane care par că își trăiesc viața de zi cu zi în mod normal, fără ca nimic să se întâmple. Psihologii vorbesc și despre impactul mediului digital și numeroase rețele de socializare, care îi fac pe oameni să fie mult mai vulnerabili în a crea legături și în a pica în capcana infidelității.  



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

5 greșeli în mariaj care îți vor ucide relația

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Cum a reacţionat Pepe când a auzit că Raluca Pastramă a declarat că fetele sunt puse în pericol la domiciliul actual: " Nu ţine vrăjeala asta la instanţă"

Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?

Bianca Giurcă, în lacrimi după conflictul cu Julia: „Plâng de nervi”. Motivul pentru care concurenta dă vina pe Patrick

De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure


Cookies