Ce spun climatologii despre temperaturile mari de la sfarsitul lui ianuarie

Ce spun climatologii despre temperaturile mari de la sfarsitul lui ianuarie
Ce spun climatologii despre temperaturile mari de la sfarsitul lui ianuarie

Sfarsitul lunii ianuarie a adus temperaturi mari, cu circa 10 grade mai mari decat normalul acestei perioade.

 

Desi multi dintre noi se bucura de vremea frumoasa, de soare si de temperaturi pe care le asteptam abia prin martie, specialistii spun ca nu este foarte bine ce se intampla cu clima.

"Ne inscriem intr-un sir de luni ianuarie in care avem aceasta tendinta de a inregistra temperaturi mai mari decat in mod obisnuit. Pe masura ce inaintam in acest secol si pe masura ce creste concentratia gazelor cu efect de sera avem o probabilitate din ce in ce mai mica de a avea astfel de episoade severe, de iarna, chiar

daca intensitatea lor poate sa fie foarte mare”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, pentru Digi24.De altfel, vremea se afla intr-un proces de incalizre, iar azi se pot atinge chiar si 15 grade in Bucuresti, dar si in alte regiuni ale tarii.

Si miercuri, vremea va fi mult mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in regiunile vestice, nordice si centrale, unde numai izolat vor fi precipitatii slabe, mixte.

Si la Bucuresti vremea se mentine calda, dar valorile termice vor marca o scadere. Temperatura maxima va ajunge pana la 10 grade.
 

Sursa: WOWbiz.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Meteo: Toamna in toata regula. Noptile devin mai reci

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Prognoza meteo pe 3 luni. Ne asteapta cea mai calduroasa iarna din ultimii ani

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies