Conform specialiștilor, varianta britanică a coronavirusului va atinge un vârf ascendent în luna aprilie. Cum ne putem proteja?
Potrivit specialiștilor, virusul SARS-CoV-2 poate fi învins doar cu ajutorul vaccinului. De asemenea, epidemilogii susțin că varianta britanică va avea o ascensiune incredibilă în luna aprilie.
Tulpina britanică a COVID-19 va fi predominantă în luna aprilie
Profesorul Doina Azoicai, președintele Societății Române de Epidemiologie susține că restricțiile impuse de autorități ar fi trebuit aduse în discuție de acum mult timp, iar vaccinarea este singura metodă sigură de a scăpa de pandemie.
„Aceste restricții, care după părerea mea ar fi trebuit mai demult impuse, împreună cu campania de vaccinare susținută, așa cum se desfășoară ea în acest moment, ne vor putea duce într-un moment mai bun. Când spun moment mai bun nu mă refer la numărul de cazuri, cât la numărul de cazuri din terapie intensivă și numărul de decese, care este destul de crescut”, a declarat specialistul.
Citeste si: Ce spune Carmen Harra despre protestele din București: "Vă vorbesc despre asta de doi ani!"
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Conform epidemilogilor, tulpina britanică a COVID-19 va fi predominantă în luna aprilie.
„Consider că aceste măsuri vin nu să ne restricționeze drepturile, ci pentru a încerca să evităm aglomerările și situațiile în care transmiterea poate fi făcută foarte intens.
Mai ales că e vorba de o transmitere comunitară atestată, nu doar a variantelor prevalente ci și a variantei din Marea Britanie”, a precizat profesorul.Citeste si: Sorin Cîmpeanu face anunțul mult așteptat: "Școlile nu se închid..."
De asemenea, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut câteva precizări cu privire la serul AstraZeneca.
“Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potențial legat de apariția unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat într-o perioadă de zece zile de la vaccinare fenomene trombotice, apariția unor cheaguri de sânge. Agenția Europeană a Medicamentului a analizat aceste cazuri și a stabilit la acest moment că nu ar fi un indiciu în ceea ce privește relația de cauzalitate.