Ce spun ochii despre sanatatea ta. Iata zece semne de boala care pot fi "citite in ochi"

Ce spun ochii despre sanatatea ta. Iata zece semne de boala care pot fi
Ce spun ochii despre sanatatea ta. Iata zece semne de boala care pot fi "citite in ochi"

Ochii sunt un bun indicator al starii noastre de sanatate, iar semnele unor boli pot fi "citite in ochi" cu mult inainte ca simtomele sa apara.

Indicii pe care le poate constata numai un cadru medical de specialitate:

    Depuneri arteriale. Ateroscleroza este o boala caracterizata de ingrosarea peretilor arterelor datorita depunerilor de grasimi si colesterol pe peretele intern al arterelor. Uneori, cantitati mici de colesterol se pot desprinde si migra prin fluxul sanguin pana in ochi, unde se pot depune pe arterele mici de la nivelul retinei.

    Anomalii ale nervului optic. Nervul optic este cel care transmite informatia vizuala de la retina la creier si este vizibil cu ochiul liber. In mod normal, acesta are culoarea roz. Daca culoarea este una pala, poate fi unul din primele semne ale unei scleroze multiple, tumori cerebrale sau al unui anevrism.

    Defecte retiniene. Numeroase afectiuni, precum diabetul sau hipertensiunea arteriala, pot afecta vasele de sange si nervii de la nivelul retinei, care poate fi astfel afectata.

De asemenea, petele albe de pe retina pot indica o infectie cu virusul citomegalic, care poate fi cauzata chiar de infectia cu virusul HIV.

Daca remarcati prezenta oricaruia din aceste semne, consultati cat mai repede posibil un doctor. Acesta va va recomanda un set de analize si va studia istoricul medical al familiei dvs. “Ultimul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa ignorati aceste semne, mai ales daca au aparut recent”, sustine prof. Iwach.

sursa: medlife.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

HOROSCOP TOAMNA: Zodii pline de BANI in toamna lui 2018. Din OCTOMBRIE incepe fericirea

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies