Chef Nicolai Tand a vorbit despre echilibrul alimentar și la ce anume trebuie să fim atenți atunci când facem schimbări în bucătărie.
Chef Nicolai Tand este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi din țară, prezent atât pe micile ecrane, în cadrul emisiunilor televizate, cât și în mediul online, acolo unde împărtășește numeroase trucuri din bucătărie. Acesta reușește de fiecare dată să aducă echilibru în farfurie prin mâncărurile pe care le gătește și este apreciat pentru toate sfaturile pe care le oferă iubitorilor gastronomiei. Pentru a mânca sănătos, trebuie să existe de fiecare dată și un echilibru alimentar, iar bucătarul reușește să ușureze munca tuturor celor care vor să gătească rapid, însă nu au idei de cum ar putea să facă
Ce spune chef Nicolai Tand despre echilibrul alimentar
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cine este Monica Tand, soția lui Nicolai Tand. „Nici nu voia să audă de România”
Invitat în cadrul podcastului Viața în culori, by LifeCare, bucătarul a vorbit despre cât de important este echilibrul în bucătărie și de ce nu trebuie să apelăm la schimbări bruște în alimentația noastră. Este de părere că tot ce este mult strică, așa că nu ar trebui să existe o masă în care să aveți doar carne, doar legume sau să fie exclusiv din pește.
Combinația de alimente este foarte importantă în farfurie, iar, de asemenea, este de părere că un om care a mâncat toată viața carne nu va putea să treacă atât de ușor pe legume sau salată. Bucătarul mărturisește că fiecare om este diferit atunci când vine vorba de mâncare, iar mesele sănătoase trebuie să includă alimente variate. “În bucătărie e foarte important să mănânci echilibrat, variat. Adică nu există mese în care să ai doar carne, nu există mese în care să ai doar pește sau legume. Tot ce e prea mult, nu e sănătos. Și cred că și dacă te apuci dintr-o dată să mănânci doar salate dacă ai mâncat toată viața carne, nu e sănătos, adică trebuie să știi să găsești un echilibru în mâncare. Ar trebui ca masa noastră de zi cu zi să fie un fel de brunch, cum zic străinii. Asta e baza bucătăriei, pentru o mâncare sănătoasă, în primul rând, dar după te adaptezi cumva.