Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre sucurile de fructe și la ce putem să ne așteptăm dacă sunt consumate prea des.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic este mereu activă în mediul online, acolo unde împarte de fiecare dată numeroase aspecte ce țin de o viață echilibrată și sănătoasă. Astfel, ori de câte ori are ocazia, vorbește despre cele mai bune combinații pentru o farfurie sănătoasă, dar și care sunt alimentele de care ar trebui să ne ferim. Când vine vorba despre obiceiuri alimentare, inclusiv acestea pot influența sănătatea corpului. În cadrul unei emisiuni, medicul nutriționist a vorbit despre sucurile de fructe, dacă este mai bine să apelăm la ele sau să mâncăm fructele în forma lor naturală.
„Fructele se mestecă, nu se transformă în suc și nu se beau cu paiul. Este cel mai mare rău pe care putem să-l facem, dacă natura ni le-a dat așa, cu fibre amestecate, cu multă apă. Timpul pe care îl petrecem mâncându-le, întârzie absorbția fructozei astfel, o doză dintr-un suc, fie el și fresh, se duce direct în sânge și nu, nu crește glicemia, că nu e vorba de glicemie, ci despre faptul că nu putem consuma fructoza prin mișcare, ea se duce în ficat, se face alcool și uite așa am umplut ficatul de grăsime și
De ce nu recomandă Mihaela Bilic sucurile din fructe
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Aceasta a mai adăugat că felul în care consumăm fructele, fără să ne folosim de mestecat, nu vor duce la sațietate niciodată, iar în ficat se varsă anumite toxine, despre care inițial nu știm.
Citește și: Mesaje de Crăciun 2024: Sărbători binecuvântate alături de cei dragi- stirilekanald.ro
„Plus că mai e o chestiune de comportament alimentar. Suntem adulți și trebuie să amestecăm.