Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre sucurile de fructe și la ce putem să ne așteptăm dacă sunt consumate prea des.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic este mereu activă în mediul online, acolo unde împarte de fiecare dată numeroase aspecte ce țin de o viață echilibrată și sănătoasă. Astfel, ori de câte ori are ocazia, vorbește despre cele mai bune combinații pentru o farfurie sănătoasă, dar și care sunt alimentele de care ar trebui să ne ferim.
„Fructele se mestecă, nu se transformă în suc și nu se beau cu paiul. Este cel mai mare rău pe care putem să-l facem, dacă natura ni le-a dat așa, cu fibre amestecate, cu multă apă.
De ce nu recomandă Mihaela Bilic sucurile din fructe
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Aceasta a mai adăugat că felul în care consumăm fructele, fără să ne folosim de mestecat, nu vor duce la sațietate niciodată, iar în ficat se varsă anumite toxine, despre care inițial nu știm.
Citește și: Mesaje de Crăciun 2024: Sărbători binecuvântate alături de cei dragi- stirilekanald.ro
„Plus că mai e o chestiune de comportament alimentar. Suntem adulți și trebuie să amestecăm. Doar bebelușii mănâncă pasat. Cu cât un aliment este mai ușor de mestecat, cu atât există riscul să mâncăm mai mult. Prin mestecat obosim, ceea ce e de bine împotriva lăcomiei și impulsivității alimentare. De la copii învățăm. Dați-i unui copil un măr, mestecă, obosește, iar la un moment dat, se va opri la jumătate din măr pentru că s-a plictisit. Nu e o chestiune că ne săturăm sau nu, iar din fructe nu ne putem sătura vreodată, pentru că fructoza nu crește glicemia. Nu suc.”, a mai spus medicul nutriționist.