Odata cu apropierea sarbatorilor de iarna, carnea de porc se va afla pe masa majoritatii romanilor. Renumitul nutritionist Mihaela Bilic, medical vedetelor, a facut cateva precizari privind acest aliment si cum ar trebui consumat responsabil.
”Am auzit medici care spun ca la diversificare trebuie sa-i dai copilului carne de curcan si de vita. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Va spun eu, nu exista niciun argument contra carnii de porc. Ba dimpotriva: grasimea de porc este mai putin saturata si mai sanatoasa decat cea de vita, a declarant Bilic, citata de Adevarul.
Muschiul de porc este mai slab decat orice bucata de carne de vita, iar muschiuletul este mai slab si decat pulpa de pui.
Specialistul recomanda, mai ales in alimentatia copiilor, consumul de carne de porc in favoarea celei de vita sau pui.
”Ani intregi nu am pus la indoiala calitatea carnii de porc. Ne-am trezit acum sa spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu stim de ce.
Sursa: StirileKanalD.ro