Podoaba capilara ne transmite diverse semnale pe care de cele mai multe ori le ignoram.
Ca te confrunti cu probleme hormonale
Daca ai schimbat de curand anticonceptionalele, este posibil ca firele tale de par sa fie mai subtiri, mai uscate si lipsite de stralucire. Nu trebuie sa te ingrijorezi, ci doar sa-i dai organismului putin timp sa se obisnuiasca, in caz contrar discuta cu medicul tau specialist.
Ca suferi de anemie
De obicei, persoanele care consuma in mod constant proteine si carbohidrati, pot avea o podoaba capilara mai fragila, din cauza ca parul nu dispune de suficiente proteine si minerale, in special fier.
Astfel, cu timpul, se poate declansa anemia care nu afecteaza doar parul, ci intregul organism. De aceea este important sa consumi alimente variate pentru a-i oferi corpului substantele necesare care il ajuta sa functioneze corespunzator.
Ca treci printr-o perioada stresanta
Perioadele stresante isi pun si ele amprenta asupra starii generale de sanatate. Primele semne ti le ofera podoaba capilara, intrucat parul este mai firav si cade in cantitati mult mai mari.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa diminuezi factorii stresanti, iar parul isi va reveni, insa in decurs de trei luni fiindca atat dureaza un ciclu de crestere.