Ce ar trebui să se întâmple după data de 15 mai, atunci când cetățenii vor fi obligați să poarte măști și mănuși în mijloacele de transport în comun.
Profesorul Alexandru Rafila atrage din nou atenția că mănușile pot purta la fel de multe virusuri și mizerie ca și mâinile. Masca, în schimb, trebuie folosită în anumite situații.
Alexandru Rafila a dezvăluit cum trebuie purtată masca, dar și în ce condiții ar trebui să purtăm mănuși:
„Masca nu este recomandat să fie folosită pe stradă. Sigur, o folosim pe stradă dacă găsim o zonă aglomerată.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Nu trebuie neapărat să utilizăm masca dacă mergem cu bicicleta, facem alergare prin parc și intersecția noastră cu alte persoane este de foarte scurtă durată și nu este foarte apropiată", a dezvăluit profesorul pentru Digi 24.
Citeste si: Viorel Cataramă are simptome de Covid-19, după ce a mers în mijlocul focarului: „Următorele zile sunt decisive”
Mănușile, periculoase dacă nu sunt purtate corect
Rafila a mai spus că, din punctul său de vedere, mănușile nu trebuie să fie obligatorii.
Citeste si: Marcel Vela, despre declarațiile pe propria răspundere după 15 mai: „Sunt propuneri”
"Este suficient ca în trenuri să existe săpun și apă în spațiile de toaletă. În fiecare vagon se pot instala două dispensere cu substanță dezinfectantă și cred că este absolut suficient, împreună cu curățenia și dezinfecția vagoanelor care trebuie făcută înainte de urcarea pasagerilor pentru că mănușile nu sunt recomandate nici măcar de OMS pentru că ele, așa cum discutam, creează acest fals sentiment de siguranță. Depinde cât le purtăm.
Citeste si: Braşov: Cinci jandarmi sunt infectaţi cu Covid-19
Atingerea feței cu mănușile care sunt murdare, sunt contaminate este la fel de periculoasă ca și atingerea feței cu mâinile murdare", a explicat Alexandru Rafila.