Ce spune zambetul tau despre sanatatea ta! Gingiile tale pot ascunde boli grave!

Ce spune zambetul tau despre sanatatea ta! Gingiile tale pot ascunde boli grave!
Ce spune zambetul tau despre sanatatea ta! Gingiile tale pot ascunde boli grave!

Te speli pe dinti, foloseste apa de gura si ata dentara in fiecare zi. Ar trebui ca dintii si gura ta sa fie in forma, nu-i asa?

 

Daca esti norocoasa si nu te-ai nascut cu probleme genetice care sa-ti cauzeze carii, trebuie doar sa ai mare grija de igiena cavitatii tale bucale. Gura ta este locul in care pot patrunde in trup bacterii si microbi. Asa ca orice schimbare la acest nivel ar putea fi un semnal de alarma pentru tine.
"Exista o asociere intre inflamarea tesutului gingival si procese inflamatorii in alte parti ale corpului", spune Gregg Lituchty, medic stomatolog din New York.
"Bacteriile care traiesc in saliva noastra pot ajunge in fluxul nostru sanguin prin intermediul vaselor de sange mici aflate in tesutul gingival. Bacteriile din gura noastra formeaza colonii si se lipesc de dinti la linia gingiilor, formand tartrul. Daca acesta nu este indepartat zilnic prin periaj, aceste bacterii intra in sange si calatoresc in alte parti ale corpului", spune Lituchy.
Cea mai mare ingrijorare o reprezinta conexiunea dintre igiena orala si bolile de inima, care este cauza numaul 1 de deces la barbati si femei, conform "The Heart Foundation".
Cercetari ample sugereaza ca starea gingiilor tale este legate de boli care iti pot ameninta viata.
"Coloniile din tartru pot fi asociate cu placile de aterom care se formeaza in arterele inimii, care pot duce la boli grave. Chiar daca mecanismul exact nu a fost inca dovedit, multi doctori si oameni de stiinta cred ca exista o legatura clara intre tartru si placile din artere", spune medicul.
"Alte studii arata ca persoanele care nu au un control asupra nivelului de zahar din sange risca sa dezvolte boli gingivale mai frecvente si mai severe decat persoanele care isi tin diabetul sub control. Diabetul incetineste circulatia, facand tesutul din gingii sa fie mai susceptibil la infectii", spune Lituchy.
Ce poti face pentru a preveni aceste boli? "Este important sa iti schimbi periuta de dinti o data la trei luni de zile pentru ca bacteriile care se acumuleaza pe ea vor fi reintroduse in gura atunci cand ii perii.
Perie totul, inclusiv limba, pentru ca bacteriile se pot acumula in crapaturile de acolo. Foloseste ata dentara si apa de gura", spune medicul.
Sursa: refinery29.com

Daca esti norocoasa si nu te-ai nascut cu probleme genetice care sa-ti cauzeze carii, trebuie doar sa ai mare grija de igiena cavitatii tale bucale. Gura ta este locul in care pot patrunde in trup bacterii si microbi.

Asa ca orice schimbare la acest nivel ar putea fi un semnal de alarma pentru tine.

" Exista o asociere intre inflamarea tesutului gingival si procese inflamatorii in alte parti ale corpului", spune Gregg Lituchty, medic stomatolog din New York.

" Bacteriile care traiesc in saliva noastra pot ajunge in fluxul nostru sanguin prin intermediul vaselor de sange mici aflate in tesutul gingival.
Bacteriile din gura noastra formeaza colonii si se lipesc de dinti la linia gingiilor, formand tartrul. Daca acesta nu este indepartat zilnic prin periaj, aceste bacterii intra in sange si calatoresc in alte parti ale corpului
", spune Lituchy.

Cea mai mare ingrijorare o reprezinta conexiunea dintre igiena orala si bolile de inima, care este cauza numaul 1 de deces la barbati si femei, conform "The Heart Foundation".
Cercetari ample sugereaza ca starea gingiilor tale este legate de boli care iti pot ameninta viata.

" Coloniile din tartru pot fi asociate cu placile de aterom care se formeaza in arterele inimii, care pot duce la boli grave. Chiar daca mecanismul exact nu a fost inca dovedit, multi doctori si oameni de stiinta cred ca exista o legatura clara intre tartru si placile din artere", spune medicul.

" Alte studii arata ca persoanele care nu au un control asupra nivelului de zahar din sange risca sa dezvolte boli gingivale mai frecvente si mai severe decat persoanele care isi tin diabetul sub control. Diabetul incetineste circulatia, facand tesutul din gingii sa fie mai susceptibil la infectii", spune Lituchy.

Ce poti face pentru a preveni aceste boli?" Este important sa iti schimbi periuta de dinti o data la trei luni de zile pentru ca bacteriile care se acumuleaza pe ea vor fi reintroduse in gura atunci cand ii perii. Perie totul, inclusiv limba, pentru ca bacteriile se pot acumula in crapaturile de acolo. Foloseste ata dentara si apa de gura", spune medicul.

Sursa: refinery29.com

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies