Ce sunt, de fapt, parfumurile arăbești și cum au devenit atât de populare

Ce sunt, de fapt, parfumurile arăbești și cum au devenit atât de populare
Ce sunt, de fapt, parfumurile arăbești și cum au devenit atât de populare

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre parfumurile arăbești!

Parfumurile arăbești sunt extrem de populare și adorate în zilele noastre, deoarece au în compoziția lor un amestec de esențe orientale și diverse materii prime, cele mai multe fabricate și utilizate în țările arabe, iar altele sunt importate din alte regiuni din est.

Ce sunt, de fapt, parfumurile arăbești

Acestea sunt, fără doar și poate, o adevărată piesă de rezistență în regiunea arabă, și nu numai.

Datorită aromelor care sunt ușor distinctive față de cele europene, parfumurile arăbești au început să devină populare în întreaga lume. Cele mai apreciate sunt parfumurile orientale cu oud, iasomie, mosc sau lemn de santal.

De asemenea, spre deosebire de produsele europene care conțin o cantitate destul de mare de alcool, parfumurile arăbești asigură o concentrație mult mai puternică și mare de parfum. În acest fel, parfumurile orientale ajută la atragerea atenției și aprecierii pentru persoana care folosește un asemenea parfum.

Citește și: Plantele pe care femeile ar trebui să le aibă în casă pentru a avea parte de prosperitate și noroc

Ce sunt, de fapt, parfumurile arăbești și cum au devenit atât de populare[Sursa foto: freepik]

Ce arome predomină în parfumurile arăbești

Cele mai populare și apreciate arome care predomină în parfumurile arăbești sunt cele orientale, precum ambra, paciuli, vanilie, mosc, trandafir, iasomie, lemn de agar și safran.

De asemenea, cele concentrate au o putere aromată semnificativă, deoarece sunt făcute pentru a rezista pe piele mult timp și pentru a elibera note parfumate într-un mod intens.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cu toate astea, multe persoane apreciază parfumurile arăbești care au note dulci și condimentate. În această categorie se regăsesc aromele de vanilie, scorțișoară, cuișoare, cardamom sau alte condimente.

Pe lângă acestea, parfumurile arăbești pot fi și unisex, care au o combinație de arome masculine și feminine, oferind o experiență parfumată aparte.

Citește și: Cum să te reconectezi cu energia Yin. 3 moduri prin care te poți conecta cu energia ta feminină

Ce sunt, de fapt, parfumurile arăbești și cum au devenit atât de populare[Sursa foto: freepik]

Ce parfumuri arăbești sunt la modă în prezent

Parfumurile arăbești preferate în sezonul estival sunt cele din iasomie, mosc, lemn de santal și trandafiri, deoarece acestea oferă o senzație de prospețime când este cald afară. Gusturile diferă de la persoană la persoană, astfel că multă lume preferă parfumurile florale, dând un aer mult mai senzual și mai subtil. Cu alte cuvinte, parfumurile arăbești cu arome florale sunt fabricate din flori tropicale precum gardenia sau flori de tiară, combinate cu arome de garoafă sau de tămâie și rășină.

De asemenea, parfumurile arăbești la modă sunt cele care au în compoziția lor uleiuri esențiale naturale, în special uleiuri obținute din flori, plante sau rășini prezente în regiunea arabă, deoarece ele dau parfumurilor un caracter autentic și o aromă distinctivă, un lucru pe care multă lume îl vrea. 

Ce sunt, de fapt, parfumurile arăbești și cum au devenit atât de populare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Parfumurile orientale tip Fougere sunt la fel de apreciate, deoarece sunt caracterizate de echilibrul dat de notele florale, suave care se îmbină cu cele lemnoase, puțin mai intense. Parfumurile respective au combinații inedite de trandafiri, garoafă cu cedru, tonka sau santal, care conferă un miros pătrunzător și plăcut, fără să fie strident sau neplăcut pentru lumea din jur. 

Cele mai multe dintre femei apreciază parfumurile cu arome oriental vanilat, care au note de vanilie, ciocolată, caramel sau miere. Cu toate astea, bărbații obișnuiesc să aleagă parfumurile oriental lemnoase, care au în compoziția lor arome intense de lemn, santal sau cedru. Aromele sunt deseori combinate cu plante precum vetiver sau paciuli.

Mai mult decât atât, este important ca fiecare persoană să înțeleagă concentrația parfumurilor pe care urmează să le poarte, pentru a se asigura că nu vor aplica o cantitate copleșitoare, care ar deveni deranjantă atât pentru ei, cât și pentru ceilalți. Aceste parfumuri arăbești trebuie depozitate într-un loc răcoros și uscat, pentru a avea un efect direct asupra duratei, atunci când vor fi purtate de femei și bărbați. 

Ce sunt, de fapt, parfumurile arăbești și cum au devenit atât de populare[Sursa foto: freepik]

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

5 trucuri uimitoare pentru a avea un păr frumos și voluminos

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies