Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii. Ce reprezintă acest țesut

Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii
Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre polipi și cum se manifestă aceștia la copii. Descoperă ce presupune operația pentru îndepărtarea polipilor.

Polipii reprezentă o afecțiune des întâlnită la copii, încă de la vârste fragede. Deși poate părea doar un disconfort la nivelu nasului, această afecțiune poate să se agraveze și să producă anumite complicații serioase și la nivelul altor organe. Mai mult decât atât, scade considerabil calitatea vieții copilului și îl împiedică să desfășoare în mod obișnuit anumite activități.

În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Doru Oprea, medic specialist ORL, a vorbit despre polipi, ce sunt aceștia cu adevărat, cum se manifestă atunci când sunt inflamați și ce trebuie să facem în momentul în care copilul suferă

de această afecțiune.

Ce sunt polipii

Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii
Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, polipii sunt un țesut, care face legătura între nas și calea aero-digestivă superioară. Aceștia au o importanță semnificativă în viața copilului, mai ales în prima parte a vieții, având rol protector.

«„Polipi” este mai de grabă un termen popular. Ele se numesc medical vegetații adenoide și reprezintă un țesut limfatic situat undeva în spatele nasului, fac legătura între nas și calea aero-digestivă superioară.

Reprezintă un țesut limfatic, care participă mai ales în prima parte a vieții în apărarea imună. », a spus specialistul în domeniu.  

Polipii sunt benefici, mai puțin atunci când se inflamează

Citește și: Cât timp se ia cătina cu miere. „Cătina cu miere stimulează imunitatea, crește pofta de mâncare, curăță pielea și aduce aportul zilnic de vitamine și minerale"

Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii
Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Polipii sunt benefici în prima parte a vieții pentru că protejează copilul de diferite forme de virusuri și de bacterii și au o importanță semnificativă în imunitatea acestuia. În schimb, odată cu intrarea copilului în colectivitate, copiii iau contact cu diferite forme de bacterii, virusuri și alergeni și se infectează, provocând chiar afecțiuni grave la nivelul altor organe.

Otita este una dintre afecțiunile ce pot fi declanșate de polipii inflamați și poate lua forme foarte grave, dacă nu este tratată la timp. 

Primii factori care duc la inflamarea lor sunt infecțiile bacteriene, infecțiile virale, alergenii. Uneori putem da vina pe tot felul de poluanți. Colectivitatea, mai ales la vârste mai fragede, predispun copiii la tot felul de infecții pentru că ei, pe lângă faptul că au o imunitate precară, trăiesc și într-un mediu propice pentru a contacta tot felul de infecții.

Polipii nu dor. În schimb, pot provoca infecții de vecinătate care pot durea .”, a explicat specialistul în domeniu.

Care sunt primele semne când un copil are polipii inflamați

Citește și: Cum se manifestă otita în cazul copiilor. Este cea mai raspândită boală

Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii
Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii[Sursa foto: freepik]

Deoarece polipii nu dor, nu putem să ne dăm seama de prezența lor prin această caracteristică.

În schimb, există anumite semne care ne indică faptul că aceștia sunt inflamați. Printre primele semne care ne indică faptul că un copil are polipii inflamați se numără obstrucția nazală, respiratul zgomotos, senzația de gură și de gât uscat, dar și vorbitul pe nas.

Cum decurge operația pentru îndepărtarea polipilor

Citește și: Când trebuie să faci operația de deviație de sept? Care sunt etapele de recuperare

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii
Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii[Sursa foto: freepik]

Operația de polipi se poate realiza în cazul copiilor cu vârsta peste doi ani, dar atunci când vorbim despre un copil cu o simptomatologie severă, se poate realiza și mai devreme.

De asemenea, potrivit specialistului în domeniu, nu reprezintă o procedură complicată, iar perioada de recuperare este destul de mică. De asemenea, în cadrul operației pentru îndepărtare a polipilor se realizează o anestezie generală, evitând producerea unei intervenții traumatizante pentru copil.

În urma acestei intervenții se îndepărtează polipii inflamați, iar astfel i se redă copilului posibilitatea de a respira normal și împiedică răspândirea infecției și la alte organe.

Intervenția în sine poate fi făcută în mai multe moduri. Ea poate fi făcută atât clasic, chirurgical, cu instrumente reci. Poate fi făcută și endoscopic, cu laser. Este o intervenție destul de bine tolerată. Media de internare pe zile este undeva la 24 de ore. Ca simptomatologie, cu cât vârsta este mai fragedă, cu atât copilul se recuperează mai repede. De regulă, după 2 zile, copilul nu mai acuză niciun simptom .”, a explicat specialistul în domeniu.  

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies