Ce sunt probioticele?

Ce sunt probioticele?
Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt microorganisme vii, mai concret, bacterii benefice, care traiesc in mod natural in tractul gastrointestinal, dar care pot fi asimilate si din alimentatie, si care sustin buna functionare a sistemului digestiv, implicit a sistemului imunitar. Probioticele contribuie la refacerea florei intestinale si la producerea de sucuri digestive si enzime. Se pot asimila din hrana, insa si din suplimentele alimentare cu probiotice, un bun exemplu fiind Linex Forte.

Beneficiile probioticelor

Administrarea corecta de probiotice combate constipatia si diareea, ajuta la o mai buna absorbtie a substantelor nutritive, stimuleaza productia de anticorpi si are actiune antivirala. Probioticele sunt foarte utile in cazul tratamentului cu antibiotice intocmai prin refacerea microflorei intestinale. Studiile au demonstrat ca probioticele sunt eficiente in combaterea infectiei cu Heliobacter pylori, bacteria responsabila de aparitia gastritei si ulcerului, dar au si o componenta esentiala in mentinerea sanatatii psihice, gratie capacitatii de anihilare a stresului, anxietatii si depresiei.

Factori care influenteaza negativ nivelul de probiotice

Primul factor important care afecteaza nivelul de probiotice este alimentatia precara si nesanatoasa. Consumul excesiv de grasimi, prajeli, sare, zahar, alcool si tutun dezechilibreaza dramatic flora intestinala. Totodata, o influenta negativa majora o are administrarea de antibiotice, acestea distrugand, pe langa bacteriile si virusurile nocive, si bacteriile bune. In astfel de cazuri se recomanda Linex Forte, un probiotic natural ce are la baza bacterii prezente in mod normal in flora intestinala.

Pe de alta parte, nivelul de probiotice este afectat de stres, factor declansator al gastritei si ulcerului, dar si de lipsa suficienta a somnului.

Alimentatie pentru o digestie corecta

Pe langa capsulele Linex Forte, probioticele pot fi asimilate si din alimentatie, insa, gama de alimente care le contin nu este foarte variata. Astfel, in completarea unei diete sanatoase, bazata pe fibre, fructe, legume si cereale integrale, se recomanda introducerea in meniul zilnic a iaurtului natural, fara conservanti si coloranti, acesta fiind cel mai bogat aliment in probiotice.

Totodata, muraturile contin o cantitate impresionanta de probiotice, insa doar cele in saramura si nu si cele in otet. De asemenea, soia fermentata si ciocolata neagra, produsa din cacao, fara indulcitori sintetici si arome artificiale, sunt alimente care contin probiotice in cantitati semnificative.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ulei de cocos sau ulei de masline? Care dintre ele este mai sanatos?

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies