Chef Scărlătescu ne-a tot încântat cu reţetele sale în ultima perioadă, iar acum vine cu preparate noi, pe bază de peşte, în noul meniu al restaurantului pentru care găteşte.
Astfel, duminica trecută, celebrul bucătar a lansat, meniul de peşte sălbatic, pescuit din Marea Neagră şi Dunăre, pregătit după reţetele sale proprii, made a la Cătălin Scărlătescu. Acesta cuprinde şi specialităţi din peşte precum: icre, midii marinate, zacuscă din peste şi rapane marinate, batog de crap, mardina marinată, chifţelute de peşte şi multe alte bunătăţi, pregătite după reţete lipoveneşti. Meniul este unul special deoarece conţine specii de peşti cum ar fi sardina, barbunul şi lufărul, peşti care se pescuiesc doar în anumite perioade ale anului, iar toamna este sezonul lor.
Mai mult, la fel ca şi în cazul scoicilor, aceşti peşti sunt aduşi proaspeţi, de câteva ori pe săptămână.
Meniul de peşte se caracterizează prin simplitatea modului de gătire, deoarece s-a dorit scoaterea în evidenţă a peştelui, care este mereu proaspăt.