Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune ce ti se intampla daca mananci prea repede.
"Cine mananca repede se ingrasa mai tare? Nu, doar ca exista riscul sa manance mai mult. Nu intamplator persoanele meticuloase, care degusta si mesteca bine fiecare inghititura de mancare, nu au probleme cu greutatea. Eu nu consider lacomia un pacat, ci un fapt in sine. Natura ne-a facut lacomi, pofticiosi si mancaciosi. Natura a facut ca hormonul satietatii sa fie secretat la 15 min dupa ce incepem sa mancam, dupa ce se umplu 5 metri de tub digestiv.
Cat consumam in 15 minute e o chestiune de atentie personala, de disciplina.
A invata sa mananci lent presupune efort si auto-educatie, rareori vine de la sine.
Mancam lent cand ne supraveghem, cand suntem in prezenta cuiva, cand nu ne e foarte foame. Sau putem sa ne disciplinam lacomia folosind trucuri alimentare. Exista produse pe care vrei-nu vrei trebuie sa le mananci incet: pestele (are oase), crevetii, scoicile si fructele de mare in general (au cochilie/carapace), semintele si nucile (au coaja), gutuia (e innecacioasa) etc.
Si mai exista alt gen de comportamente care fac imposibil infulecatul in viteza: mancatul cu betisoarele, bautul cu paiul, incalzirea excesiva a preparatelor tip ciorba/mancare cu sos.
Pana acum consideram paiul un instrument care ne ajuta sa bem putin/ incet. Spun pana acum, pentru ca am realizat ca exista paie cu un diametru enorm, adevarate tuburi!! Cu un astfel de pai gros dai gata paharul dintr-o sorbitura.
Nici paiul nu mai e ce-a fost, nimeni nu are interes sa ne infraneze lacomia. Trebuie sa fim consumatori si suntem ajutati sa facem asta. Responsabilitatea e tot la noi, asa ca incercati sa alegeti paiul subtire...cat inca mai exista", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.
"Cine mananca repede se ingrasa mai tare? Nu, doar ca exista riscul sa manance mai mult. Nu intamplator persoanele meticuloase, care degusta si mesteca bine fiecare inghititura de mancare, nu au probleme cu greutatea.
Eu nu consider lacomia un pacat, ci un fapt in sine. Natura ne-a facut lacomi, pofticiosi si mancaciosi. Natura a facut ca hormonul satietatii sa fie secretat la 15 min dupa ce incepem sa mancam, dupa ce se umplu 5 metri de tub digestiv. Cat consumam in 15 minute e o chestiune de atentie personala, de disciplina.
A invata sa mananci lent presupune efort si auto-educatie, rareori vine de la sine.
Mancam lent cand ne supraveghem, cand suntem in prezenta cuiva, cand nu ne e foarte foame. Sau putem sa ne disciplinam lacomia folosind trucuri alimentare. Exista produse pe care vrei-nu vrei trebuie sa le mananci incet: pestele (are oase), crevetii, scoicile si fructele de mare in general (au cochilie/carapace), semintele si nucile (au coaja), gutuia (e innecacioasa) etc. Si mai exista alt gen de comportamente care fac imposibil infulecatul in viteza: mancatul cu betisoarele, bautul cu paiul, incalzirea excesiva a preparatelor tip ciorba/mancare cu sos.
Pana acum consideram paiul un instrument care ne ajuta sa bem putin/ incet. Spun pana acum, pentru ca am realizat ca exista paie cu un diametru enorm, adevarate tuburi!! Cu un astfel de pai gros dai gata paharul dintr-o sorbitura. Nici paiul nu mai e ce-a fost, nimeni nu are interes sa ne infraneze lacomia. Trebuie sa fim consumatori si suntem ajutati sa facem asta. Responsabilitatea e tot la noi, asa ca incercati sa alegeti paiul subtire...cat
inca mai exista",
scrie Mihaela Bilic pe Facebook. Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro