Ce tip de branza iti ajuta silueta si cum trebuie sa il consumi!

Ce tip de branza iti ajuta silueta si cum trebuie sa il consumi!

Daca si tie iti place sa mananci rosii cu branza, medicul nutritionist Mihaela Bilic are cateva sfaturi pentru tine.

 

"Exista perceptii diferite despre notiunea de branza proaspata si s-ar putea ca silueta noastra sa fie pusa in pericol daca nu le clarificam.
Branza proaspata e ceea ce noi numeam inainte "branza de vaci" deci produsul rezultat din cogularea directa a laptelui. Mamele cu copii sugari inca mai fac in casa astfel de branza si stiu ce inseamna. Produsul rezultat are grasimea directa din lapte, nu e concentrat si e dietetic. Dintr-un litru de lapte ies sub 200g branza proaspata.
Mai nou aceasta branza nu mai e granuloasa ci se omogenizeaza devenind cremoasa, ca o pasta. Asta nu inseamna ca e mai grasa, tot sub 5% e continutul de grasime.
Fie ca e de vaca, de capra sau de oaie, branza proaspata face parte din categoria produselor lactate slabe, alaturi de laptele dulce sau batut si iaurt.
Fie ca e sub forma de pasta sau de perle de branza, produsul este dietetic si contine de la 60cal (cele 0%) pana la 120cal/100g.
Nu acelasi lucru se poate spune despre cas sau mozzarella, variante considerate branza proaspata. Ei bine, chiar daca nu au sare acestea sunt branzeturi autentice, cu minim 25% grasime in compozitie si minim 250cal/100g. Deci atentie, nu mancati relaxati branza cu rosii, va puteti ingrasa. Mai sigura pentru silueta e branza proaspata, dar nu prea merge cu rosii:( Incercati cu bucatele de ardei gras si castravete, un ou fiert si o felie de paine prajita-satios, gustos si "nepericulos".", scrie Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

"Exista perceptii diferite despre notiunea de branza proaspata si s-ar putea ca silueta noastra sa fie pusa in pericol daca nu le clarificam.

Branza proaspata e ceea ce noi numeam inainte "branza de vaci" deci produsul rezultat din cogularea directa a laptelui.

Mamele cu copii sugari inca mai fac in casa astfel de branza si stiu ce inseamna. Produsul rezultat are grasimea directa din lapte, nu e concentrat si e dietetic. Dintr-un litru de lapte ies sub 200g branza proaspata. 

Mai nou aceasta branza nu mai e granuloasa ci se omogenizeaza devenind cremoasa, ca o pasta. Asta nu inseamna ca e mai grasa, tot sub 5% e continutul de grasime. 

Fie ca e de vaca, de capra sau de oaie, branza proaspata face parte din categoria produselor lactate slabe, alaturi de laptele dulce sau batut si iaurt. Fie ca e sub forma de pasta sau de perle de branza, produsul este dietetic si contine de la 60cal (cele 0%) pana la 120cal/100g. 

Nu acelasi lucru se poate spune despre cas sau mozzarella, variante considerate branza proaspata. Ei bine, chiar daca nu au sare acestea sunt branzeturi autentice, cu minim 25% grasime in compozitie si minim 250cal/100g. Deci atentie, nu mancati relaxati branza cu rosii, va puteti ingrasa. Mai sigura pentru silueta e branza proaspata, dar nu prea merge cu rosii:( Incercati cu bucatele de ardei gras si castravete, un ou fiert si o felie de paine prajita-satios, gustos si "nepericulos".", scrie Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere