Ce tip de saltea ți se potrivește?

Ce tip de saltea ți se potrivește?
Ce tip de saltea ți se potrivește?

Probabil ne vei da dreptate când vom spune că alegerea unei saltele pentru patul perfect pentru un dormitor de vis nu este o sarcină întocmai ușoară.

Numai gândul că vei fi nevoit să găsești o metodă prin care te poți debarasa se vechea saltea te poate face să te lași păgubaș. Mai intervine și multitudinea de oferte dintre care trebuie să alegi, așa că, înainte de a porni procesul efectiv de cumpărare a unei saltele noi, interesul tău pentru acest subiect ar putea scădea vertiginos. 

Suntem aici să te ajutăm, așa că am căutat pentru tine cele mai bune sfaturi care îți vor fi de folos atunci când vrei să cumperi o saltea nouă și nu știi care ți se potrivește cel mai bine. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi parcurgi. 

Chiar ai nevoie de o saltea nouă?

Aceasta este prima întrebare la care e nevoie să răspunzi.

Foarte mulți și-au asumat ideea că o dată la trei-patru ani salteaua de pat trebuie înlocuită, fapt parțial adevărat. Dacă observi că salteaua este plină de pete sau că a început pe alocuri să se destrame, atunci e momentul perfect pentru a cumpăra una nouă. Dacă te trezești cu dureri de spate și de articulații, ba chiar mai obosit decât erai atunci când te-ai așezat în pat cu o seară înainte, e clar că salteaua pe care dormi nu îți mai satisface nevoile și e cazul să o înlocuiești.
Însă dacă te simți la fel de confortabil ca în prima zi în care ai așezat-o pe pat, o spălare în profunzime cu ajutorul unui aspirator cu apă special pentru curățarea tapițeriilor va fi suficientă pentru reîmprospătarea saltelei tale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În medie, o saltea cu arcuri trebuie schimbată la șapte ani, o saltea cu spumă cu memorie își pierde calitățile după nouă ani, în vreme ce o saltea premium, din latex, poate fi schimbată chiar și după zece ani

de la prima utilizare. 

Care este bugetul de care dispui?

Nu are rost să ne amăgim, de multe ori, achizițiile pe care le facem depind în primul rând de suma pe care suntem dispuși să o cheltuim pentru o anumită cumpărătură. Degeaba suntem convinși de calitățile unui anumit produs, dacă nu avem bani să îl cumpărăm. Când vine vorba de salteaua de pat, însă, analiza situației ar trebui făcută ceva mai tranșant.

Când spunem saltea spunem, în primul rând, sănătate și stare de spirit cu care ne trezim în fiecare dimineață. Ești dispus să renunți la calitatea unei saltele, dar să te ridici din pat cu dureri de spate în fiecare zi? E mai convenabil să cheltuiești acum o sumă mică sau modică, dar să fii nevoit să reinvestești într-o saltea un an mai târziu? Sau poate cel mai indicat ar fi să faci acum un efort financiar de care să te bucuri pentru cel puțin un deceniu, zi de zi?

Ce model de saltea ar fi indicat pentru tine?

Așa cum am mai spus, există mai multe tipuri de saltele, în funcție de compoziția lor. Noi ți le vom prezenta pe cele mai comune dintre acestea.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Saltea cu arcuri

Cea mai tradițională formă a saltelei este cea alcătuită din arcuri. De fapt, aceasta era singura opțiune pe care bunicii și părinții noștri o aveau, care s-a perindat până în zilele noastre. Un avantaj evident al acestui tip de saltea este prețul foarte accesibil. În ultimii ani, cererea pentru saltelele cu arcuri a scăzut destul de mult, așa că, direct proporțional, și costul acestora s-a redus. Totodată, longevitatea saltelelor cu arcuri este cunoscută de generații întregi, care însă a compensat cu posibilele probleme pe care acestea le-ar putea avea. De pildă, odată rupt, un arc n-o să revină niciodată la forma sa inițială, ba chiar va perfora suprafața saltelei, ieșind din aceasta. Desigur, o saltea cu arcuri care ies sau care nu sunt la același nivel ți-ar putea cauza probleme grave de sănătate.

Saltea cu spumă cu memorie

Inventată de NASA pentru a oferi un mai mare confort astronauților în interiorul costumelor în care erau îmbrăcați în misiuni, spuma cu memorie a ajuns să fie utilizată și în industria producătoare de saltele. Probabil ai testat cel puțin o dată o saltea cu spumă și ai simțit cum experiența somnului a fost cu totul alta până în acel moment. Saltelele cu spumă cu memorie sunt, într-adevăr, indicate mai ales în cazul afecțiunilor de coloană, de preferat fiind cele ortopedice, care păstrează spatele drept pe toată durata nopții. Acestea sunt longevive, putând ajunge și la o utilizare de nouă ani, însă prețul lor este mai mare decât cel al saltelelor cu arcuri.

Ținând cont de aceste informații, tu ce tip de saltea ți-ai cumpăra și de ce?



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies