Ai poftă de ceva gustos și dorești să prepari un adevărat deliciu pentru persoanele dragi? Pastele sunt întotdeauna o soluție potrivită. Fie că le preferi cu brânză, sos sau ierburi, iată un truc util, care te ajută să le gătești ca marii bucătari din Italia!
Pastele reprezintă, fără doar și poate, preparatul preferat al italienilor și unul dintre dish-urile pe care românii iubesc să le prepare, în intimitatea propriei bucătării. În momentul în care fierbi pastele, însă, este recomandat să ții cont de câteva sfaturi venite chiar de la chefii italieni.
Citește și: De ce să evităm băgarea pastelor în apă rece după fierbere. Greșeala pe care multe gospodine o fac
Citește și: Paste fusilli cu sos alb și ciuperci. Alege să le împarți cu cei dragi ție!
Ce se întâmplă dacă pui ulei vegetal în apa în care clocotesc pastele
Experții în arta culinară italienească recomandă să torni o linguriță de ulei vegetal în apa fiartă, înainte de a turna pastele. Totodată, uleiul poate fi de măsline sau de floarea soarelui.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Din cauza uleiului, se formează o peliculă la suprafața apei. Pastele care ajung în oală, vor trece prin această peliculă.
Drept urmare, pastele vor fi, practic, acoperite cu acest lichid unsuros și nu se vor mai lipi. Totodată, trebuie să te asiguri de faptul că vei alege paste calitative, care nu se vor rupe în timpul preparării. Așadar, nu uita să amesteci, odată la ceva timp, pentru ca pastele să nu se lipească unele de celelalte.Cum poți fierbe pastele fără gaz sau energie electrică
Într-un videoclip distribuit pe pagina de Instagram 5 Minute Recipes, gospodinele au observat un truc foarte util cu ulei de măsline. În momentul în care fierbi cartofi, orez sau paste, este necesar să ungi marginile oalei cu ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline. Deoarece, în acest fel, apa în care fierb alimentele nu se va revărsa, iar spuma va dispărea complet.
Un alt truc culinar care te ajută să fierbi pastele, fără gaz sau curent electric, este să le lași pe aragaz, după ce au fiert. Acoperi cu un capac și le lași să clocotească în apa fierbinte.
„Acum toată lumea vorbește despre asta, mai ales pe Twitter și pe Facebook, dar nu este un lucru nou. Și nu am inventat-o eu, se știe de 200 de ani că nu fierbe apa, nu vede bule, nu gătește. Pur și simplu temperatura apei care transferă căldura către paste, orez fiert sau un ou fiert tare. Este un lucru foarte surprinzător pentru că, prin tradiție, am fost întotdeauna obișnuiți să păstrăm punctul de fierbere, chiar și fără să folosim capacul.”, a explicat laureatul Premiului Nobel pentru Fizică, Giorgio Parisi, pe Facebook.