Ce trebuie să ai în portofel de Înălţarea Sfintei Cruci? Aşa vei avea noroc la muncă tot anul

Ce trebuie să ai în portofel
Ce trebuie să ai în portofel de Înălțarea Sfintei Cruci

Iată ce trebuie să pui în portofel de Înălțarea Sfintei Cruci pentru a avea noroc tot anul și succes în tot ceea ce faci.

Înălțarea Sfintei Cruci, considerată cea mai veche sărbătoare creștină închinată cinstirii Crucii lui Iisus Hristos pe care a fost răstignit, vine cu o mulțime de obiceiuri și tradiții de care oamenii țin cont pentru a avea noroc tot anul.

Ziua Crucii este considerată data ce vesteşte sfârşitul verii şi începutul toamnei. Calendarul popular consemnează această zi şi sub alte denumiri, cum ar fi Cârstovul Viilor şi Ziua Şarpelui.

Astăzi, cei care culeg strugurii sunt îndemnați să lase o tufă neculeasă, strugurii respectivi fiind considerați strugurii lui Hristos.

Citeste si: De ce se ţine post negru de Înălţarea Sfintei Cruci? Este sărbătoarea cu cel mai aspru post, dintre toate

Se mai crede că, pentru a avea noroc tot anul, trebuie să sfințești niște monede și să le păstrezi în portofel, alături de o cruciuliță.

În acest mod vei avea parte de belșug și spor în muncă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Înălțarea Sfintei Cruci
Ce trebuie să ai în portofel de Înălțarea Sfintei Cruci[Sursa foto: PixaBay]

În plus, tot astăzi se duc la biserică ulcele cu miere și cu lapte, împodobite cu fir roșu, acoperite cu un colac sau covrig și o lumânare. Acestea se dau de pomană celor săraci.

Citeste si: Tradiţii şi obiceiuri de Înălţarea Sfintei Cruci. Ce este bine să facă oamenii în această zi sfântă

Ce rugăciune trebuie să spui astăzi ca să te asculte Dumnezeu

„Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui, sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul; cum se topeste ceara de la fata focului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul crucii si zic cu veselie: Bucura-te, preacinstita

si de viata facatoarea Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, si S-a pogorat la iad si a calcat puterea diavolului si te-a daruit noua pe Tine, cinstita Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmasul

 

O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi cu Sfanta Doamna Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, si cu toti sfintii in veci.

Amin. Ingradeste-ma, acopera-ma si ma pazeste, Doamne, cu puterea cinstitei si de viata purtatoarei Crucii Tale, departand de la mine tot raul. Amin.

In mainile Tale, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, iti incredintez sufletul meu, pazeste-ma, binecuvanteaza-ma, miluieste-ma dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale si viata vesnica imi daruieste. Amin”



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

De ce se ţine post negru de Înălţarea Sfintei Cruci? Este sărbătoarea cu cel mai aspru post, dintre toate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies