Ce trebuie să cumpere nașa la botez. Care este lista de cumpărături?

ce trebuie sa cumpere nasa de botez
Ce trebuie să cumpere nașa la botez. Care este lista de cumpărături?

Botezul copilului poate să reprezinte cel mai de preț dar care poate să fie făcut de către nași. Însă știți ce trebuie să cumpărați mai exact pentru botez?

Aflați din rândurile următoare care sunt elementele care nu trebuie să lipsească sub nicio formă în ziua cea mare a botezului, dar și anumite detalii de care trebuie să țină cont viitorii nași.

 

Ce trebuie să cumpere nașa la botez

Lumânarea de botez

Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante și valoroase elemente care trebuie neapărat să fie prezente în cadrul unui botez.

Aceasta se va aprinde de către preot și va rămâne așa pe tot parcursul slujbei creștine.

Această lumânare poate să fie de diferite dimensiuni și cu diferite decoruri. Poate avea flori naturale sau decoruri lucrate manual. Chiar poate să fie inscripționată cu numele bebelușului, iar de asemenea, poate avea și data lui de naștere. Toate acestea fiind stabilite de părinți, împreună cu nașii, ținând cont atât de ținuta abordată în cadrul evenimentului, cât și de tematica botezului.

lumanari de botez

Citeste si: Ce nu ai voie să faci când ești LĂUZĂ? Ce trebuie să respecți pentru a te recupera repede

 

Pânză de mir (crâșmă)

Această pânză de mir, denumită și crâșmă, este de culoare albă și simbolizează puritatea pe care o are pruncul abia creștinat.

Această crâșmă trebuie ținută de către nași, în momentul în care bebelușul este scos din cristelniță de către preot, pentru a-l înfășa în ea. Totodată, se spune că nașii trebuie să păstreze mai mult timp această crâșmă, pentru ca de fiecare dată când se întâmplă ca bebelușul să fie bolnăvior, să fie înfășat în ea, astfel, vindecându-se mult mai repede.

Prosopul și săpunul

Aceste două elemente trebuie să fie achiziționate pentru ca nașii să le dăruiască preotului. Acesta din urmă, se va spăla pe mâini folosind săpunul și se va șterge folosind prosopul, chiar înainte de a începe Sfânta Taină a Botezului.

În funcție de regiunea în care vă aflați, dar și de tradiții, în cazul în care există și o moașă, trebuie să cumpărați prosop și săpun și pentru aceasta, în semn de recunoștință.

Moașa obișnuiește să îmbrace copilul și să îl țină în brațe până când îl va oferi în grija nașei, pentru momentul creștinării.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

nasi de botez

Citeste si: Lista de cumpărături pentru bebe

 

Fașa de botez

Această fașă se spune că reprezintă strânsa legătură care există între bebelușul proaspăt botezat și Divinitate. La fel ca în cazul pânzei de mir și fașa de botez trebuie păstrată în continuare cu mare grijă. Totodată, nașii trebuie să fie atenți la un anumit aspect legat de această fașă pentru botez. Nu trebuie să fie prea scurtă, pentru că poate însemna că bebelușul se va căsători prea repede.

De asemenea, nu trebuie să fie nici prea lungă, pentru că poate însemna exact opusul, și anume, ca bebelușul să nu se căsătorească prea târziu. Prin urmare, cea mai bună variantă este ca fașa de botez să fie de dimensiuni medii.

Prosopul bebelușului

Este necesar ca nașii să achiziționeze un prosop și pentru bebeluș, pentru a-l șterge, atunci când este scos din cristelniță de către preot. Acest prosop trebuie să fie de un material moale, pe care puteți broda chiar numele micuțului proaspăt creștinat.

pregatiri pentru botez

Citeste si: Ce trebuie să știi când botezi un copil

 

Cruciulițele

Acestea cruciulițe se obișnuiesc să se pună în pieptul invitaților, înainte de a intra în biserică. Acest lucru se face în semn de bucurie și mulțumire față de invitați, pentru participarea la Sfânta Taină a Botezului.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sticluța cu uleiul de mir

În această sticluță cu ulei de mir, se va afla un ulei special care va fi sfințit, denumit și „untdelemnul bucuriei”. Cu acest ulei se va unge bebelușul proaspăt botezat. Acest Sfânt și Mare Mir reprezintă împăcarea care are loc între Dumnezeu și oameni, purtătorul energiilor sfântului Duh, darul, dar și pecetea lui Iisus, prin intermediul ungerii cu mir, a noului creștinat devenind astfel, uns al Domnului.

botez

Citeste si: CITEȘTE: Cele mai frumoase nume de băieți în 2022

 

Cutiuța de păr

Această cutiuță este necesară pentru momentul în care se va tăia o mică șuviță din părul bebelușului. Pruncul este tuns în numele Sfintei Treimi. Acesta este un ritual care reprezintă intrarea trupească în rândul Bisericii. Prin urmare, nu uitați să aveți și o foarfecă pentru a tăia șuvița respectivă.

Ținuta vestimentară a bebelușului

Nașii trebuie să se asigure că dețin un set complet de hăinuțe pentru bebeluș, pentru a nu se trezi în momentul în care trebuie să îl îmbrace, că le lipsesc ceva. Prin urmare, trebuie să aveți un body, ciorăpei, costum (pentru băiețel) sau rochiță de botez (pentru fetiță), pantofiori sau balerini (în funcție de anotimp) și o căciuliță. De asemenea, nu uitați să aveți un pampers în plus, pentru orice eventualitate, dar și o păturică. Toate acestea vor alcătui ținuta bebelușului, pe care nașii o vor achiziționa, pentru a-l îmbrăca după momentul în care a fost creștinat.

hainute pentru botezul copilului

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă dacă visezi că naști



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce nu ai voie să faci când ești LĂUZĂ. Ce trebuie să respecți pentru a te recupera repede

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies