Botezul copilului poate să reprezinte cel mai de preț dar care poate să fie făcut de către nași. Însă știți ce trebuie să cumpărați mai exact pentru botez?
Aflați din rândurile următoare care sunt elementele care nu trebuie să lipsească sub nicio formă în ziua cea mare a botezului, dar și anumite detalii de care trebuie să țină cont viitorii nași.
Ce trebuie să cumpere nașa la botez
Lumânarea de botez
Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante și valoroase elemente care trebuie neapărat să fie prezente în cadrul unui botez.
Această lumânare poate să fie de diferite dimensiuni și cu diferite decoruri. Poate avea flori naturale sau decoruri lucrate manual. Chiar poate să fie inscripționată cu numele bebelușului, iar de asemenea, poate avea și data lui de naștere. Toate acestea fiind stabilite de părinți, împreună cu nașii, ținând cont atât de ținuta abordată în cadrul evenimentului, cât și de tematica botezului.
Citeste si: Ce nu ai voie să faci când ești LĂUZĂ? Ce trebuie să respecți pentru a te recupera repede
Pânză de mir (crâșmă)
Această pânză de mir, denumită și crâșmă, este de culoare albă și simbolizează puritatea pe care o are pruncul abia creștinat.
Această crâșmă trebuie ținută de către nași, în momentul în care bebelușul este scos din cristelniță de către preot, pentru a-l înfășa în ea. Totodată, se spune că nașii trebuie să păstreze mai mult timp această crâșmă, pentru ca de fiecare dată când se întâmplă ca bebelușul să fie bolnăvior, să fie înfășat în ea, astfel, vindecându-se mult mai repede.Prosopul și săpunul
Aceste două elemente trebuie să fie achiziționate pentru ca nașii să le dăruiască preotului. Acesta din urmă, se va spăla pe mâini folosind săpunul și se va șterge folosind prosopul, chiar înainte de a începe Sfânta Taină a Botezului.
În funcție de regiunea în care vă aflați, dar și de tradiții, în cazul în care există și o moașă, trebuie să cumpărați prosop și săpun și pentru aceasta, în semn de recunoștință.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Lista de cumpărături pentru bebe
Fașa de botez
Această fașă se spune că reprezintă strânsa legătură care există între bebelușul proaspăt botezat și Divinitate. La fel ca în cazul pânzei de mir și fașa de botez trebuie păstrată în continuare cu mare grijă. Totodată, nașii trebuie să fie atenți la un anumit aspect legat de această fașă pentru botez. Nu trebuie să fie prea scurtă, pentru că poate însemna că bebelușul se va căsători prea repede.
De asemenea, nu trebuie să fie nici prea lungă, pentru că poate însemna exact opusul, și anume, ca bebelușul să nu se căsătorească prea târziu. Prin urmare, cea mai bună variantă este ca fașa de botez să fie de dimensiuni medii.Prosopul bebelușului
Este necesar ca nașii să achiziționeze un prosop și pentru bebeluș, pentru a-l șterge, atunci când este scos din cristelniță de către preot. Acest prosop trebuie să fie de un material moale, pe care puteți broda chiar numele micuțului proaspăt creștinat.
Citeste si: Ce trebuie să știi când botezi un copil
Cruciulițele
Acestea cruciulițe se obișnuiesc să se pună în pieptul invitaților, înainte de a intra în biserică. Acest lucru se face în semn de bucurie și mulțumire față de invitați, pentru participarea la Sfânta Taină a Botezului.
Sticluța cu uleiul de mir
În această sticluță cu ulei de mir, se va afla un ulei special care va fi sfințit, denumit și „untdelemnul bucuriei”. Cu acest ulei se va unge bebelușul proaspăt botezat. Acest Sfânt și Mare Mir reprezintă împăcarea care are loc între Dumnezeu și oameni, purtătorul energiilor sfântului Duh, darul, dar și pecetea lui Iisus, prin intermediul ungerii cu mir, a noului creștinat devenind astfel, uns al Domnului.
Citeste si: CITEȘTE: Cele mai frumoase nume de băieți în 2022
Cutiuța de păr
Această cutiuță este necesară pentru momentul în care se va tăia o mică șuviță din părul bebelușului. Pruncul este tuns în numele Sfintei Treimi. Acesta este un ritual care reprezintă intrarea trupească în rândul Bisericii. Prin urmare, nu uitați să aveți și o foarfecă pentru a tăia șuvița respectivă.
Ținuta vestimentară a bebelușului
Nașii trebuie să se asigure că dețin un set complet de hăinuțe pentru bebeluș, pentru a nu se trezi în momentul în care trebuie să îl îmbrace, că le lipsesc ceva. Prin urmare, trebuie să aveți un body, ciorăpei, costum (pentru băiețel) sau rochiță de botez (pentru fetiță), pantofiori sau balerini (în funcție de anotimp) și o căciuliță. De asemenea, nu uitați să aveți un pampers în plus, pentru orice eventualitate, dar și o păturică. Toate acestea vor alcătui ținuta bebelușului, pe care nașii o vor achiziționa, pentru a-l îmbrăca după momentul în care a fost creștinat.
Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă dacă visezi că naști