Se pare că și persoanele care lucrează în sector privat pot beneficia de aceste vouchere de vacanță pe care statul le oferă, potrivit OUG nr. 8/2009.
Se pare că anul 2025 aduce vești bune și în ceea ce privește vacanțele. Astfel, chiar și cei care lucrează în mediul privat vor putea beneficia de voucherele de vacanță oferite de stat, bineînțeles, pe lângă salariul de bază. Aceste vouchere se supun impozitului de 10% și contribuției la sănătate (CASS), în cuantum de 10%. Voucherele de vacanță care sunt suportate complet de către angajatori, atunci când vine vorba despre cei din privat, vor avea o valoare maximă a 6 salarii de bază (24.300
Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaților sub formă de vouchere de vacanță de către alți angajatori decât cei prevăzuți la alin. (2) reprezintă contravaloarea a maximum șase salarii de bază minime brute pe țară, garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal. Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este cel stabilit în condițiile legii.”, prevede ordonanța, conform newsweek.ro.
Cu toate acestea, de menționat este și faptul că, angajatul în cauză, care va beneficia de acest voucher de vacanță, nu va mai putea beneficia de prima de vacanță în cursul anului fiscal sau de bilete de odihnă.
În plus, se pare că a dispărut și scutirea de taxe salariale pentru decontarea serviciilor turistice, încă din anul 2024, în cazul celor care primesc vouchere de vacanță.Valabilitatea voucherelor de vacanță este de un an de la primirea lor, iar după trecerea acestui timp, nu se vor mai putea utiliza deloc și de asemenea, nu se pot utiliza de către o altă persoană.