Ce trebuie să facă femeile ca rozmarinul să reziste cât mai mult timp în ghiveci. Trucul grădinarilor pricepuți!

Ce trebuie să facă femeile ca rozmarinul să reziste cât mai mult timp în ghiveci. Trucul grădinarilor pricepuți!
Ce trebuie să facă femeile ca rozmarinul să reziste cât mai mult timp în ghiveci. Trucul grădinarilor pricepuți!

Află din rândurile următoare cum trebuie îngrijit rozmarinul astfel încât să te poți bucura de beneficiile sale cât mai mult timp.

Rozmarinul este o plantă aromatică ce are numeroase utilități. Pe lângă aspectul său estetic și mirosul plăcut, rozmarinul este folosit cu precădere în domeniul culinar, dar și în farmacologie, homeopatie și alte terapii naturale.

Astfel, având numeroase beneficii asupra sănătății, cultivarea și creșterea sa este un subiect de interes pentru pasionații de grădinărit și nu numai.

Cu toate acestea, pentru a te bucura cât mai mult timp de beneficiile pe care această plantă aromatică ți le poate oferi, trebuie să cunoști mai multe detalii despre procesul său de îngrijire.

Cum se îngrijește rozmarinul în ghiveci

Citește și: Ce plante trebuie să aibă fiecare femeie în casă, pentru a se feri de radiații. Locurile unde trebuie așezate pentru un efect puternic

Ce trebuie să facă femeile ca rozmarinul să reziste cât mai mult timp în ghiveci. Trucul grădinarilor pricepuți!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Dacă îți dorești să ai în locuința ta propriul rozmarin și nu ai o grădină generoasă, atunci trebuie să știi că el poate fi cultivat și crescut chiar și în ghiveci.

Pentru acest lucru ai nevoie, în primul rând, de un ghiveci spațios și bine drenat. Acesta trebuie să fie mai mare pentru a le oferi spațiu suficient rădăcinilor astfel încât să se dezvolte.

Mai mult decât atât, orificiile de drenaj sunt foarte importante, iar acestea trebuie să fie la rândul lor mari, astfel încât să se evite acumularea excesivă de apă, care poate duce la putrezirea rădăcinilor.

În ceea ce privește pământul folosit, acesta trebuie să fie un sol calcaros, pe care poți să îl amesteci cu tubă sau perilte, pentru a ajuta la îmbunătățirea drenajului și la menținerea umidității adecvate.

Solul nu trebuie să fie umed pentru ca rozmarinul să prospere, deoarece, deși este tolerant la majoritatea condițiilor la care este expus, solul prea umed îi dăunează. Verifică cu regularitate nivelul de umiditate din sol și udă planta doar atunci când primii două-trei centimetri de sol sunt uscați.

Trucuri utile pentru ca rozmarinul să reziste cât mai mult timp

Citește și: Ce trebuie să planteze gospodinele lângă roșii pentru a avea o recoltă bogată. Trucul grădinarilor iscusiți!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce trebuie să facă femeile ca rozmarinul să reziste cât mai mult timp în ghiveci. Trucul grădinarilor pricepuți!

Îngrășământul este un aliat de nădejde în procesul de îngrijire al plantelor. În privința rozmarinului, acesta trebuie fertilizat în mod regulat, o dată pe lună, din aprilie până în septembrie.

De asemenea, transplantarea rozmarinului, o dată la 2-3 ani, este crucială pentru a împiedica înghesuirea rădăcinilor și a stimula creșterea sănătoasă. Acest proces trebuie realizat primăvara, când planta începe să-și activeze ciclul de creștere.

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Greșeala pe care o fac gospodinele în procesul de depozitare al mâncării! Trebuie să evite acest lucru

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies