O primă întâlnire vine întotdeauna cu emoții, întrebări și situații în care trebuie să știm cum ne comportăm. Prima impresie este esențială atunci când cunoști un om, în special atunci când îți dorești să începi o relație cu acesta.
De aceea, felul în care relaționăm cu partenerul și cum ne comportăm la restaurant, poate transmite o mulțime de aspecte despre noi.
În cadrul unei emisiuni, educatorul de etichetă, protocol și diplomație, Virgil Mănescu, a explicat ce trebuie să facă femeile la prima întâlnire.
Regulile pe care trebuie să le respectăm la restaurant
Citește și: Cum păstrezi feminintatea în timpul sarcinii
Chiar din momentul în care ne întâlnim cu persoana respectivă, există anumite reguli de conduită, pe care este esențial să le respectăm. Chiar dacă o femeie are mai puține reguli de respectat, decât bărbatul, este recomandat ca doamnele să își cunoască atribuțiile.
„Niciodată doamna prima, bărbatul intră primul, pentru a atrage privirile indiscrete din sală. El este cel care ia inițiativa pentru a discuta cu cineva pentru a fi așezați la masă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Atenția trebuie să fie axată în totalitate persoanei cu care suntem la masă. Așadar, este esențial să nu fim distrași de alte lucruri ce ne pot capta atenția, cum este în principal telefonul. De aceea, femeile trebuie să își țină telefonul și celelalte lucruri personale în geantă.
„Telefonul, cheile, portofelul, vor sta ascunse, niciodată la vedere. O regulă importantă: nu avem voie să chemăm chelnerul, în cazul doamnei, doar domnul cheamă chelnerul printr-un semn discret, niciodată nu strigăm, nu îi facem cu mâna.”, a mărturisit educatorul de etichetă.
Comunicarea la prima întâlnire
Este esențial ca în primele întâlniri, să nu abordăm subiecte sensibile sau la care putem să ajungem cu ușurință în contradictoriu.
„Atunci când am ales restaurantul, regula ne impune să știm preferințele culinare ale doamnei. Tot ce va dori doamna să își comande din meniu, va transmite partenerului, iar domnul va transmite comanda celui însărcinat cu această treabă. Întotdeauna bărbatul alege băutura, pentru că bărbatul este cel care conduce întreaga seară, nu femeia. ”, a explicat specialistul.
În special la restaurantele mai exclusiviste, personalul va aduce un șervet, pe care doamnele trebuie să știe să îl folosească, deoarece detaliile fac diferența.
„Șervetul se pune în poală, în șezut, atunci când ne așezăm la masă. O altă regulă contemporană spune că ni-l așezăm în poală, atunci când vine mâncarea. Șervetul este pentru a ne tampona, nu pentru a ne șterge cu el. Doamna se va șterge pe interior, pentru ca atunci când ne ridicăm de la masă, șervetul să rămână curat.”, a declarat Virgil Mănescu.
Cine plătește nota de plată
Citește și: Cum îți dai seama că el este alesul. 6 semne care-ți arată că „e ce trebuie”
În special în ultima perioadă, problema achitării notei de plată a devenit din ce în ce mai răspândită, deoarece au apărut dezbateri în legătură cu acest subiect. Se pare că, precum și în trecut, bărbații sunt nevoiți să plătească masa la restaurant, indiferent de context.
„Chiar dacă doamna invită la restaurant, tot bărbatul plătește. Achitarea notei de plată se face discret, doamna nu trebuie să vadă grosimea portofelului sau numărul de bancnote pe care îl avem la noi. Se face discret, sub masă.”, a povestit specialistul.