Ce trebuie să facem pentru a nu rămâne cu plămânii afectați după infectarea cu SARS-CoV-2?

viata dupa covid
specialiștii vorbesc despre cum trebuie să ne protejăm în cazul în care am fost infectați cu COVID-19

Cum ne putem proteja sănătatea atunci când am trecut prin infectarea cu SARS-CoV-2. Care sunt remediile pentru a nu rămâne cu sechele?

Cum ne putem proteja plămânii după infectarea cu SARS-CoV-2?

După ce pacientul a fost vindecat de COVID-19, specialiștii recomandă gimnastica respiratorie și asta pentru ca virusul să nu lase urme adânci în organismul nostru.

„Muşchiul diafragmă e un muşchi important, prin reeducarea lui putem să compensăm o deficienţă de respiraţie – cum ar apărea într-o fibroză pulmonară", spune Gelu Cosma, kinetoterapeut.

Citeste si: Mai multe localități din țară au intrat în carantină! Unde s-a luat această decizie?!

„Alveola se umple cu lichid, nu se mai pot realiza schimburile de gaze. Organismul încearcă să înlăture această dramă pulmonară şi apar cicatricile – aşa se întâmplă şi când te tai pe piele”, declară Dana Nedelcu, medic primar radiologie.

declaratii specialisti viata de dupa covid
lupta anti-covid-19 nu se termină după ce pacientul a scăpat de infecție[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Medicul Iulia Filipescu susține că în lipsa unui tratament adecvat putem suferi de fibroză care poate deveni ireversibilă.

„Se poate iniţia tratament după ieşirea din carantină, corticoterapie orală, cu doze scăzânde, în medie cam o lună de zile. Fibroza pulmonară poate persista –au arătat şi studiile, până la 3-6 luni – iar în lipsa oricărui tratament poate deveni ireversibilă”, precizează medicul specialist Iulia Filipescu.

Citeste si: Măștile cu supapă nu sunt recomandate! Ce anunță Ministerul Sănătății?

Plămânii înconjoară inima, totul este intim legat în corpul nostru. Nu se poate că plămânul să fie afectat, să aibă fibroză, şi inima să stea bine merci, va suferi.”, spune Dana Nedelcu.

Chiar dacă pacientul a scăpat de virusul SARS-CoV-2 este necesară o vizită la medic pentru efectuarea unui CT pulmonar nativ.

viata post covid
lupta anti-covid-19 poate dura ani la rând dacă nu avem grijă de corpul nostru după infectarea cu virusul ucigaș[Sursa foto: PixaBay]

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță susține că serul împotriva virusului SARS-CoV-2 produce imunitate care poate dura până la un an.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a declarat pentru un post de televiziune că răspunsul imun în fața virusului este unul extrem de bun, timp de opt luni.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Clarvăzătoarea Maria Ghiorghiu, despre pandemia de COVID-19: „Am auzit un mesaj, ieri seară."

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Primele imagini cu fiul Getei Sterp! Sora lui Culiță a vrut să împărtășească asta cu toată lumea. Abia și-a putut stăpâni emoțiile

Durere fără margini în familia lui Elwood Edwards! Omul din spatele vocii „You've got mail” a murit. Cauza decesului

O ZODIE va primi o oportunitate greu de refuzat săptămâna aceasta!

Alexandra și Dennis au primul sărut, iar Gagea izbucnește în lacrimi! Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii” sâmbătă, 9 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Polițist de 21 de ani, găsit mort în baia secției de poliție unde lucra. Cum s-a petrecut tragedia


Cookies