Ce trebuie să faci când ai o bilă leneșă

Ce trebuie să faci când ai o bilă leneșă
Ce trebuie să faci când ai o bilă leneșă

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci pentru a pune bila leneșă în mișcare.

Bila este cunoscută și sub denumirea de fiere și este un lichid de culoare galben-verzui, cu gust amar, secretat de ficat și depozitat în vezica biliară. Acest lichid este foarte important pentru că ajută la digerarea alimentelor și asigură o bună funcționare a organismului.

Multe persoane se confruntă cu crize biliare și ajung la spital cu dureri foarte mari și cu o senzație de disconfort accentuată.

Ei bine, în acest caz pentru a pune bila înapoi în mișcare trebuie să urmeze cu atenție instrucțiunile medicului și să ia un tratament adecvat.

Însă, putem să prevenim cu ușurință aceste crize biliare prin adoptarea unui stil de viață sănătos și a unei alimentații corespunzătoare.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Cristian Mărgărit ne-a spus ce trebuie să facem pentru a pune bila leneșă în mișcare.

Care sunt factorii care împiedică buna funcționare a bilei

Citește și: Află ce alimente trebuie neapărat să eviți pentru a avea un abdomen plat. „Numai o linguriță de maioneză are peste 100 de calorii.”

Ce trebuie să faci când ai o bilă leneșă
Ce trebuie să faci când ai o bilă leneșă[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, există mai mulți factori care împiedică o bună funcționare a bilei.

Bineînțeles că toate acestea au legătură cu un stil de viață dezechilibrat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Astfel, stresul, o hidratare insuficientă sau necorespunzătoare, dar și o alimentație neadecvată pot pune în pericol bila și îi pot încetini ritmul de funcționare, facilitând astfel apariția crizelor biliare.

Bila este o rezervă a ficatului pentru a digera grăsimile.

Este ca o capsulă, acolo se strânge acest lichid, bila. Când mănânci grăsimi îi dă drumul. Când ești stresat, o ține acolo. Când nu bei suficientă apă, o strânge acolo. Ea începe să se contracte pentru a elimina acel lichid și începe să te doară, îți dă senzație de rău
. Trebuie să controlăm stresul pentru că acest organ al nostru depinde foarte mult de stres, să ne hidratăm foarte bine și apoi să ne pregătim organismul zi de zi cu câte puțin din alimente amare sau amărui.
”, spune specialistul în domeniu.  

Care sunt alimentele care stimulează secreția de bilă

Citește și: Limba îți vorbește despre sănătatea ta. „Mergeți în fața oglinzii și scoateți limba afară”

Ce trebuie să faci când ai o bilă leneșă
Ce trebuie să faci când ai o bilă leneșă[Sursa foto: pexels]

Există anumite alimente care nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic. Aceste alimente, pe lângă alte beneficii pe care la aduc sănătății noastre, contribuie foarte mult și la stimularea secreției de bilă.

Este vorba de alimentele amare sau amărui.

Alimentele amare stimulează secreția de bilă. Trebuie ca aproape în fiecare zi să ne alegem o parte din aceste alimente amare și să le avem în dieta noastră în mod constant .”, spune specialistul în domeniu.  

Astfel, pentru a avea parte de o bilă activă și sănătoasă, este foarte important să consumăm aproape zilnic frunze de rucola, anghinare, sparanghel, sfeclă, fenicul, zeamă de varză și chimen.

Aceste alimente pot fi consumate în diverse tipuri de salată, iar condimentate cu puțin oțet balsamic, care le va tăia din gustul amar, pot constitui un adevărat deliciu.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

De asemenea, specialistul în domeniu ne atrage atenția cu privire la grăsimile pe care organismul nostru le primește. Trebuie să evităm excesul de alimente bogate în grăsime și să le înlocuim cu late alimente bogate în Omega 3 și grăsimi vegetale.

Printre acestea se numără semințele de in și măslinele, care au un rol foarte important în secreția de bilă.

De asemenea, pentru o mai bună hidratare a organismului nostru putem să consumăm cu ușurință grepfrut integrat într-o limonadă gustoasă cu puțin ghimbir ras.

Consumul de alimente care stimulează secreția de bilă îl facem în perioada noastră obișnuită, nu când avem criză de bilă. Când avem criză de bilă ținem regim, ne luăm medicamentele, ne duce la ecografie și toate celelalte. Pentru a stimula secreția de bilă trebuie să dau corpului grăsimi puțin câte puțin .”, spune specialistul în domeniu.

Astfel, dacă avem grijă la alimentație, evităm pe cât posibil stresul din viața noastră și asigurăm organismului un nivel optim de hidratare, crizele biliare vor fi doar o amintire urâtă.

Ce trebuie să faci când ai o bilă leneșă
Ce trebuie să faci când ai o bilă leneșă[Sursa foto: pexels]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cu ce se mănâncă puiul. Ce beneficii are carnea de pasăre pentru organism

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies