Ce trebuie să faci dacă partenerul de viață te ignoră

ce faci daca iubitul te ignora
Ce faci dacă iubitul te ignoră

Întreținerea unei relații poate fi uneori anevoioasă și intervin deseori probleme, pe care trebuie să le gestionăm. Multe persoane se confruntă cu faptul că partenerul de viață a devenit mai neglijent în cuplu, ajungând chiar și la ignorare.

În cazul acesta, există câteva metode pe care doamnele trebuie să le urmeze, dar și niște trucuri pentru ca viața lor emoțională să se ușureze.

 

Comunică-ți nevoile

ce sa faci cand un barbat te ignora
Ce să faci când un bărbat te ignoră[Sursa foto: Freepik]

Cel mai important aspect într-o relație este comunicarea. O comunicare deficitară, va duce la o relație toxică și la o atmosferă tensionată. Pentru a evita o astfel de situație, este important să îți comunici clar nevoile.

Este posibil ca el să nici nu știe că tu te simți ignorată, iar acțiunile lui să nu aibă intenții rele. De aceea, explică-i care sunt dorințele tale, cât timp vrei să petreceți împreună și cum îți dorești să se comporte, pentru ca relația dintre voi să se îmbunătățească.

Analizează cauzele ignorării

ce faci cand persoana iubita te ignora
Ce faci când persoana iubită te ignoră[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Stilurile de atașament și influența lor asupra relațiilor

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Este evident că un om te ignoră dintr-un anumit motiv. Încearcă să nu mai dai întotdeauna vina pe el și să descoperi care sunt cauzele care l-au determinat să se comporte așa. Este posibil ca tu să fii prea insistentă sau să te îi ignori și nevoile sale. Este esențial să te gândești și la tine ca la un posibil vinovat. De asmenea, există posibilitatea ca el să nu mai fie interesat de tine.

Poate te place foarte mult, dar nu aveți aceleași aspirații și aceeași viziune despre o relație, iar acesta poate fi motivul pentru care te ignoră.

F ocalizează-te pe comunicare constructivă

Nu doar ce comunici este important, ci și modul în care o faci. Așadar, este important să găsești un moment potrivit pentru o comunicare mai serioasă, în care și el să fie pregătit.

De asemenea, ai grijă la ce cuvinte alegi, fiindcă te poate înțelege greșit. Încearcă să ai o comunicare cât mai deschisă, calmă și relaxată, pentru că doar focalizându-te pe rezolvarea problemei, vei face ca relația să fie una bună.

Creează momente de calitate împreună

Pentru a evita situațiile în care te simți pe locul al doilea, încearcă să vii cu idei pentru a petrece momente de calitate împreună.

În acest mod, partenerul de viață te va aprecia și îi vei stârni interesul. Fie că vorbim de o seară romantică acasă, o escapadă în afara orașului sau o zi în care să vă relaxați la spa, timpul de calitate petrecut împreună este esențial pentru o relație sănătoasă, bazată atât pe respect, cât și pe pasiune.

Caută sprijin din partea altor persoane

Dacă situația în care ești te depășește, amintește-ți că persoanele dragi îți vor fi întotdeauna aproape.

Nu ezita să ceri sfatul familiei sau prietenilor, deoarece aceștia te pot ghida către calea corectă, fiind obiectivi situației.

Auto-reflecție

Întotdeauna într-o relație este bine să te analizezi și pe tine, nu doar pe celelalte. Dacă partenerul te ignoră, încearcă să nu te încarci doar cu energie negativă, gândindu-te la el. Canalizează-ți energia pe propria persoană, făcând activități care să te ajute și care să te facă să îți axezi atenția și către alte aspecte.

Spre exemplu, organizează-ți o rutină de sport, ieși cu prietenele, găsește un nou hobby și focusează-te pe dezvoltarea personală.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Stabilește limite sănătoase

de ce te evita un barbat
De ce te evită un bărbat[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Femeia borderline: Suferință și greutăți în călătoria spre vindecare

Așa cum cealaltă persoană are nevoie de timp singur sau activități în care tu nu ești inclusă, așa este și cazul tău. Este foarte sănătos ca într-o relație, să se stabilească niște limite. Vorbește clar despre ce te deranjează, dar și despre așteptările pe care le ai tu de la omul de lângă tine. Odată stabilite aceste lucruri, atât tu, cât și partenerul tău veți fi mult mai bine din punct de vedere emoțional.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Să cunoști sau să nu cunoști amanta? Luând în considerare implicațiile emoționale și consecințele în relație

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies