Ce trebuie să faci dacă te-ai îngrășat în concediu. „Prima propunere pe care pot să o fac este să reducem”

Cum dai jos kilogramele în plus
Ce trebuie să faci dacă te-ai îngrășat în concediu. „Prima propunere pe care pot să o fac este să reducem”

Concediul este una dintre cele mai așteptate perioade din an. Dar ce te faci atunci când te întorci acasă și observi că ai luat un număr semnificativ de kilograme în plus?

Când suntem plecați în concediu avem tendința de a mânca fără să ținem cont de kilogramele în plus pe care le-am putea acumula. Ajungând acasă și urcându-ne pe cântar, putem avea parte de surprize neplăcute. De aceea, este foarte important să știm ce avem de făcut în cazul în care ne-am îngrășat în vacanță și cum să gestionăm kilogramele în plus.

Ce trebuie să faci dacă te-ai îngrășat în concediu

În cadrul unei emisiuni, Dr. Anca Hâncu, doctor în nutriție și medicină generală, a explicat cum să revenim la greutatea noastră inițială după concediu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi dacă vrei să revii la forma ta fizică inițială:

Reducerea alimentară

Citește si: Cura de detoxifiere toamna. Principii generale, beneficii, idei de meniu sănătos

Cum dai jos kilogramele în plus

Mai mult ca sigur în concediu nimeni nu stă să se uite pe etichetele produselor și să numere caloriile pe care le mănâncă. Ba mai mult, vrem să mâncă din toate și avem tendința să exagerăm și în privința cantității pe care o consumăm. De aceea, atunci când ne întoarcem din concediu și revenim la stilul nostru de viață obișnuit, este foarte important să începem să reducem cantitatea de alimente pe care o consumăm pentru a compensa excesul alimentar pe care l-am avut în concediu.

Prima propunere pe care pot să o fac este să reducem. Nu micul-dejun, mergem și mâncăm micul-dejun, dar la prânz putem reduce la un 75%, adică mâncăm doar trei pătrimi, iar seara să reducem la jumătate. ”, ne sfătuiește doamna doctor.

Reglarea somnului

Citește si: Mâncatul noaptea este un sindrom. ,,Totalul caloriilor este rezolvat în prima jumătate a zilei.”

Ce trebuie să faci dacă te-ai îngrășat în concediu

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Oamenii nu exagerează doar cu alimentația atunci când sunt plecați în concediu, ci și cu nopțile nedormite. Acesta poate constitui un factor esențial în surplusul de kilograme pe care îl putem acumula.

Lipsa de somn aduce cele mai mari dereglări ale comportamentului alimentar.

O persoană care pierde o noapte, a doua zi simte o lipsă de energie și atunci mănâncă multiple snacksuri hiperpalatabile, adică foarte gustoase. Și de obicei nu va mânca mult broccoli sau salată, va mânca toate acele alimente cu multe calorii sau zahăr sau grăsime, ceea ce nu se încadrează un stil de viață corect .”, a explicat specialistul.

Astfel, odată cu întoarcerea din concediu este foarte important să ne reglăm programul de somn.

Totodată, trebuie să evităm mesele târzii și alimentele greu de digerat consumate seara.

Activitate fizică

Citește si: Câte sporturi este bine să facă un copil mic. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine!”

Ce trebuie să faci dacă te-ai îngrășat în concediu

Cel mai greu este să dăm kilogramele în plus pe care le-am acumulat în concediu atunci când ducem un stil de viață sedentar. Dacă programul nostru zilnic presupune ore întregi în fața calculatorului, somn și

mâncat, atunci ne va fi aproape imposibil să dăm jos kilogramele în plus. Mai mult decât atât, există șanse destul de mari să acumulăm și altele.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nu este niciun secret că activitatea fizică este cheia către o viață sănătoasă și către o siluetă de invidiat. De aceea, pe lângă un program alimentar foarte bine stabilit și odihna necesară pentru a funcționa corespunzător, trebuie să ne facem timp pe parcursul zilei să facem cel puțin 30 de minute de activitate fizică. În momentul în care vrem să dăm jos și câteva kilograme, este recomandat ca intervalul de timp să se dubleze.

Doamna doctor a subliniat și importanța unui stil de viață, a unei pasiuni. „ Cu cât suntem mai pasionați de ceva, cu cât avem mai multe planuri, cu cât suntem mai activi, cu atât viața va fi mai frumoasă , susține specialistul în domeniu.

Astfel, dacă nu avem energia și nici condiția fizică necesară pentru a face mișcare zilnică, putem să ne găsim un scop, o pasiune pe care să o urmăm. Ne va ajuta să ne dezvoltăm atât fizic, cât și spiritual. Și nu în ultimul timp, este foarte important să fim echilibrați în tot ceea ce face. Echilibrul alimentar, fizic și emoțional reprezintă principalii factori către un stil de viață sănătos.

 

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

De ce ne cade părul. Cauze comune și soluții pentru păr sănătos și plin de viață

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies