Ce trebuie să mănânci dacă ții post. Care sunt alimentele care te ajută să te menții în formă

Ce trebuie să mănânci dacă ții post. Care sunt alimentele care te ajută să te menții în formă
Ce trebuie să mănânci dacă ții post. Care sunt alimentele care te ajută să te menții în formă

Află din rândurile următoare care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi în perioada postului pentru a te menține în formă.

Perioada postului ar trebui să constituie o perioadă de detoxifiere pentru organismul nostru, în cadrul căreia, înlocuim tot ceea ce provine din alimentele de origine animală, cu alimente de origine vegetală, care sunt foarte bune pentru sănătatea organismului nostru. Din păcate, foarte multe persoane au tendința să mănânce alimente nesănătoase pe parcursul postului sau să mănânce în exces pentru a obține senzația de sațietate, iar de aceea, după această perioadă, ajung cu un număr de kilograme în plus.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Anca Hâncu, medic generalist și doctor în nutriție, a vorbit despre cum putem slăbi în timpul postului, chiar renunțarea la produsele de origine animală înseamnă mai puține proteine în dieta noastră.

Cum putem obține senzația de sațietate în post

Cum putem obține senzația de sațietate în post
Cum putem obține senzația de sațietate în post[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, lipsa proteinelor și grăsimilor de origine animală duce la scăderea senzației de sațietate.

De aceea, foarte mulți dintre noi suntem tentați să mâncăm mai mult decât avem nevoie pentru a obține acea senzație. Acesta este un comportament greșit care ne poate aduce un număr în plus de kilograme, dar are și un efect nociv asupra sistemului nostru digestiv și întreg organismului.

Foarte multe persoane atunci când încep să țină post, nu mai reușesc să scadă în greutate sau unele persoane se îngrașă.

În post lipsesc proteinele și grăsimile de origine animală și atunci scade sațietatea. Dacă nu știm să facem înlocuirea corectă cu proteina de origine vegetală, vom risca să mâncăm mult mai mult și să ne orientăm către dulciuri și carbohidrați .”, a spus specialistul în domeniu.

Pe lângă mâncatul în exces, o altă greșeală pe care foarte multe persoane o fac în cadrul meselor este că mănâncă foarte repede, iar astfel, după ce se ridică de la masă au senzația că de fapt nu au mâncat nimic.

Specialistul în domeniu ne recomandă să mestecăm bine mâncarea și să petrecem în jur de 20-30 de minute la o masă pentru a beneficia de senzația de sațietate.

Dacă mâncăm prea repede, chiar dacă este o masă consistentă și practic ne-am asigurat toate caloriile de care noi avem nevoie, s-ar putea să nu se instaleze sațietatea .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ce trebuie să mănânci dacă ții post

Citește și: Cum ne afectează sănătatea trecerea de la post la masa de Paște?

Ce trebuie să mănânci dacă ții post
Ce trebuie să mănânci dacă ții post[Sursa foto: pexels]

În perioada postului este recomandat să ne îndreptăm atenția către tot ceea ce este verde. Există o mulțime de legume care contribuie la sănătatea organismului nostru și ne oferă senzația de sațietate, fără să fim nevoiți să mâncăm mai mult decât avem nevoie.

Mai mult decât atât, potrivit specialistului în domeniu, toate aceste verdețuri ajută la prevenția cancerului, a bolilor vasculare, a diabetului zaharat și conțin în același timp foarte multe fibre și foarte puține calorii.

În perioada postului avem marele avantaj al tuturor verdețurilor. Acestea conțin fitonutrienți, substanțe de mare valoare pe care planta le folosește pentru a se apăra de bacterii, de virusuri, iar pe noi ne ajută pentru că toate acestea sunt antioxidante .”, a spus specialistul în domeniu.

Astfel, pe meniul nostru de post poate fi inclusă cu ușurință supa de salată, mâncarea de spanac sau supa din urzici.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cu ce înlocuim proteina animală în perioada postului

Citește și: Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post. Capcanele pot fi la orice pas!

Cu ce înlocuim proteina animală în perioada postului
Cu ce înlocuim proteina animală în perioada postului[Sursa foto: pexels]

Principalul motiv pentru care corpul nostru nu beneficiază de senzația de sațietate în perioada postului, are legătură cu lipsa proteinelor din alimentație. Toate alimentele de origine animală conțin o cantitate considerabilă de proteină, iar noi trebuie să știm cu ce alte alimente trebuie să o înlocuim pentru a ne alimenta corect în perioada postului.

Proteinele ne ajută foarte mult la sațietate. Dacă nu mâncăm corect, dacă nu mâncăm cantitatea suficientă de proteină într-o zi, acestea au rol structural, au rol în foarte multe enzime, în digestie și în imunitate .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Astfel, printre principalele alimente care pot cu succes să înlocuiască proteina animală, se numără alimentele pe bază de soia, fasolea, lintea, năutul, ciupercile, spanacul, orezul, quinoa, dar și oleaginoasele, cum ar fi nucile, migdalele și fisticul. 

Ce trebuie să mănânci dacă ții post
Ce trebuie să mănânci dacă ții post[Sursa foto: pexels]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ghid complet pentru postul intermitent. Cum să îl ții corect și ce trebuie să știi înainte să începi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies