Ce trebuie să nu consumi pe 2 februarie 2023, de Întâmpinarea Domnului

Ce trebuie să nu consumi pe 2 februarie 2023, de Întâmpinarea Domnului
Ce trebuie să nu consumi pe 2 februarie 2023, de Întâmpinarea Domnului

Aflați care este alimentul interzis de Întâmpinarea Domnului.

În fiecare an pe data de 2 februarie, la 40 de zile de la Nașterea Domnului, creștinii de pretutindeni sărbătoresc praznicul Întâmpinării Domnului.

Acestă sărbătoare este inscripționată cu cruce roșie și are o importanță semnificativă pentru creștinii de pretutindeni și comemorează momentul în care Domnul Iisus Hristos a fost dus la Templul din Ierusalim de Fecioara Maria și de Iosif pentru împlinirea rânduielilor Legii.

După legea iudaică, la 40 de zile de la nașterea pruncului de parte bărbătească, mama acestuia trebuia să meargă la Templu că să-l închine lui Dumnezeu, cu gândul că din acesta se poate ridica Mesia. Iisus Hristos este dus la Templu împreună cu o pereche de turturele, care trebuiau aduse jertfă lui Dumnezeu. Odată ajunși la templu, ei sunt întâmpinați de preotul Seimon și de prorocița Ana.

Tradiții și obiceiuri de Întâmpinarea Domnului

Citește și: Ce trebuie să dai de pomană pe 2 februarie 2023, de Întâmpinarea Domnului

Tradiții și obiceiuri de Întâmpinarea Domnului

În funcție de zona din care fac parte, credincioșii respectă anumite tradiții pentru ca Domnul Iisus Hristos să îi ajute pe întreg parcursul vieții. Totuși, există anumite lucruri care sunt strict interzise în ziua Întâmpinării Domnului dacă vrei să-ți meargă bine.

Ritualul ursului

În popor ziua de 2 februarie era cunoscută ca fiind Streneia sau Ziua Ursului. Oamenii erau convinși că în această zi pot căpăta ei înșiși puterea ursului și se ungea cu grăsime de urs pe față în ziua Întâmpinării Domnului. Acest ritual era des practicat în special asupra copiilor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

De asemenea, bolnavii erau tratați în această zi prin afumare cu păr de urs.

Despre Ziua Ursului se zice că este o zi rea, cu multe ceasuri rele, iar cine se naște sau cine face nuntă în această zi va avea parte numai de necazuri și nu-i va merge bine.

Ursul prevestește vremea

În ziua de Strenie, strămoșii puteau să își dea seama cum va fi vremea după cum se comporta ursul.

În tradiția populară, se consideră că în această zi anotimpul rece se confruntă cu cel cald, sărbătoarea fiind un reper pentru prevederea timpului calendaristic.

Se credea că, dacă în această zi este soare, ursul iese din bârlog și, văzându-și umbra, se sperie și se retrage, prevestind astfel, prelungirea iernii cu încă 6 săptămâni. Dimpotrivă, dacă în ziua de Stretenie cerul este înnorat, ursul nu-și poate vedea umbra și rămâne afară, prevestind slăbirea frigului și apropierea primăverii.

Ce este interzis să faci de Întâmpinarea Domnului

Citește și: Cele 12 rugăciuni înainte de SPOVEDANIE. "Părinte, vreau să-mi faceţi o spovedanie generală"

Ce este interzis să faci de Întâmpinarea Domnului

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Nu se face treabă în gospodărie

La fel ca în cazul celorlalte zile de sărbătoare, dar și zilelor de duminică, Dumnezeu a rânduit ca acestea să fie adresate strict rugăciunii. Astfel, credincioșilor le este interzis să facă orice treabă casnică. Nu aveți voie să spălați, să călcați, să coaseți sau să faceți orice altă treabă în gospodărie. Această zi constituie o zi de odihnă pe care trebuie să o dedicați rugăciunii și Domnului Iisus Hristos.

Nu e bine să te cerți cu nimeni

De Întâmpinarea Domnului nu este bine să te cerți cu cineva sau să te superi pe cei apropiați. De asemenea, dacă ești certat cu cineva, acum este ocazia potrivită pentru a îngropa securea războiului. Se spune că cei care se vor certa în ziua Întâmpinării Domnului vor fi urmăriți de ghinion.

Ce nu se mănâncă pe data de 2 februarie

Citește și: Ce nu se mănâncă de Sfânta Parascheva. „Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc"

Ce nu se mănâncă pe data de 2 februarie

Alimentul care trebuie evitat în ziua Întâmpinării Domnului are legătură tot cu superstiția legată de Ziua Ursului. Așadar, mierea este alimentul pe care credincioșii nu ar trebui să îl consume în această zi. Se spune că cei care vor consuma miere în data de 2 februarie, de Întâmpinarea Domnului, vor atrage energiile negative, având în vedere că acest lucru este considerat o ofensă la adresa muncii ursului, animalul aflat în centrul atenției în această zi.

 


Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce trebuie să faci în această zi

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies