Ce trebuie să porți de Sfântul Dumitru 2022

Sfântul Dumitru
Ce trebuie să porți de Sfântul Dumitru 2022

Află ce trebuie să porți în ziua de Sfântul Dumitru pentru a-ți merge bine tot anul.

În fiecare an pe data de 26 octombrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru sau Sfântul Dimitrie.

Această sărbătoare este inscripționată cu cruce roșie și are o importanță semnificativă pentru creștinii ortodocși. Sărbătoarea Sfântului Dumitru este cel mai important evenimente religios al toamnei din calendarul creștin ortodox.  

Sfântul Dumitru este cunoscut și sub denumirea de Sfântul Dimitrie Izvorător de Mir. Această denumire este folosită deoarece din moaștele sale, care se află în Tesalonic, a curs și curge mir.

Astfel, Sfântul Dimitrie a primit și numele de  Izvorătorul de Mir.

În prima duminică după Sfântul Dimitrie, la Vecernie este deschisă racla în care sunt prezente sfintele moaște. Acolo, Mitropolitul scoate tava de sub sfintele moaște cu mir, care este amestecat cu ulei de la Sfântul Maslu și este dăruit credincioșilor bolnavi pentru tămăduire.

Pentru poporul român,  Sfântul Dimitrie  este o sărbătoare cu o însemnătate aparte.

În fiecare an, de Sfântul Dumitru are loc un pelerinaj mare în București care se întinde pe mai multe zile.

Astfel, credincioșii de pretutindeni au ocazia să vină și să se roage la Sfântul Dumitru pentru vindecarea de boli și pentru sănătate.

Pe lângă însemnătatea religioasă pe care o are, sărbătoarea Sfântului Dumitru are și o puternică însemnătate spirituală, oamenii respectând o serie de tradiții și obiceiuri pentru ca Sfântul Dumitru să îi apere de toate necazurile și supărările.

Ce trebuie să porți de Sfântul Dumitru

Citește si: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce trebuie să porți de Sfântul Dumitru

Unele dintre tradițiile de Sfântul Dumitru au legătură și cu hainele pe care trebuie să le porți în această zi de sărbătoare.

Se zice că în ziua de Sfântul Dumitru dacă porți verde vei avea parte de un an bun și roditor. De asemenea, în această zi nu este bine să te îmbraci în roșu, această culoare simbolizând sângele și aducând energiile negative.

Totodată, ținuta pe care o alegi trebuie să fie una de sărbătoare. Ai grijă ca în ziua Sfântului Dumitru să nu te îmbraci în haine vechi și ponosite pentru a nu-ți merge rău tot anul ce urmează.

Cu ce să te îmbraci la biserică

Citește si: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Dumitru

Cu ce să te îmbraci la biserică

Un lucru general atunci când vorbim de mersul la biserică este că trebuie să avem o ținută decentă. Bărbații ar trebui să poarte o cămașă și să nu aibă blugi rupți sau scurți, indiferent de anotimp.

În cazul femeilor este recomandat să poarte fuste sau rochii, dar să fie foarte atente în privința lungimii, aceasta să nu fie mai scurtă de genunchi. De asemenea, este recomandat să avem un decolteu nu foarte adânc și să evităm rochiile cu bretele sau fără mâneci.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Totodată, Biserica Ortodoxă spune că femeile ar trebui să aibă capul acoperit atunci când intră în biserică, iar bărbații nu.

Cine a fost Sfântul Dumitru

Citește si: Ce se mănâncă de Sfântul Dumitru

Sfântul Dumitru 2022

Sfântul Dumitru a trăit pe vremea împăraților Dioclețian și Maximian Galeriu și era fiul voievodului cetății Tesalonicului. Acesta a fost botezat în taină de părinții săi, de frica cruntelor prigoane împotriva creștinilor. Sfântul Dumitru era învățat de către părinții lui, în cămara cea ascunsă a palatului lor, tainele sfintei credințe, milostenia către cei săraci și facerea de bine către cei ce aveau nevoie.

Sfântul Dumitru a crescut cu înțelepciune și, după ce a ajuns la vârsta desăvârșită, părinții s-au stins din viață și l-au lăsat pe Sf. Dimitrie moștenitor al averii, dar și al bunului lor nume. Când Maximian împăratul a auzit de moartea voievodului Tesalonicului, l-a chemat pe Sf. Dimitrie și l-a făcut voievod în locul tatălui său.

Dimitrie a fost primit cu mare cinste de cetățeni și conducea cu multă vrednicie poporului, propovăduind pe fața dreaptă credința și aducându-i pe mulți la Hristos.

Totodată, când, Maximian împăratul a aflat că Dimitrie este creștin s-a înfuriat foarte tare și a poruncit să se facă praznice în fiecare cetate în cinstea zeilor. Imediat cum Dimitrie a mărturisit că este creștin, împăratul a poruncit să fie închis în temniță, până la încheierea jocurilor în cinstea venirii sale. Iar atunci când Maximian află de binecuvântarea lui Dimitrie, poruncește ca acesta să fie ucis cu sulițe, iar lui Nestor să i se taie capul. 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce nu ai voie să faci de Sfântul Dumitru 2022

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies