Află ce trebuie să porți în ziua Sfinților Mihail și Gavril pentru a-ți merge bine tot anul.
În fiecare an pe data de 8 noiembrie, creștinii ortodocși și greco-catolici îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.
Acestă sărbătoare este inscripționată cu cruce roșie și are o importanță semnificativă pentru creștinii ortodocși.
La noi în țară, peste 1,3 milioane de români poartă prenume sau derivate ale Sfinților Mihail și Gavril, fiind motiv de sărbătoare atât din punct de vedere religios, cât și al onomasticii.
Sfinții Mihail și Gavril sunt considerați conducătorii cetelor de îngeri și călăuzele sufletelor spre Rai.
Citeste si: Mesaje de Sfinţii Mihail și Gavriil 2022. “De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume”
Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfinții Mihail și Gavril, 8 Noiembrie 2022
Astfel, sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavril este un moment de reculegere și pomenire a celor plecați din această lume.
Arhanghelul Mihail este, în tradiția creștină, conducătorul oștilor îngerești. El poartă cheile raiului și este un războinic înfocat împotriva diavolului. Se spune că Arhanghelul Mihail stă și veghează la căpătâiul bolnavilor, dacă acestora le este sortit să moară, sau la picioarele lor, dacă le este sortit să mai trăiască.
Arhanghelul Gavril este cel care i-a vestit Fecioarei Maria că îl va naște pe Iisus Hristos, fiind considerat aducătorul veștilor bune.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Atât Arhanghelul Mihail, cât și Arhanghelul Gavril sunt călăuzele sufletelor în drumul lor spre Rai. Mai mult decât atât, Sfinții Mihail și Gavril au grijă atât de cei morți, cât și de cei vii, fiind păzitorii oamenilor din clipa în care s-au născut și până la moarte.
Se spune că aceștia se roagă la Dumnezeu mereu pentru sănătatea oamenilor. Arhanghelii sunt patroni ai casei, ard păcatele izvorâte din patimile și slăbiciunile omenești și îi ajută pe cei care țin posturile creștinești să își purifice conștiința.Ce trebuie să porți de Sfinții Mihail și Gavril
Citește si: Ce nu ai voie să faci de Sfinții Mihail și Gavril 2022
Unele dintre tradițiile de Sfinții Mihail și Gavril au legătură și cu hainele pe care trebuie să le porți în această zi de sărbătoare.
Se zice că în ziua Sfinților Mihail și Gavril dacă porți alb vei avea parte o moarte ușoară, iar sufletul tău va ajunge în Împărăția lui Dumnezeu, condus fiind de Arhanghelii Mihai și Gavril.
De asemenea, în această zi nu este bine să te îmbraci în negru, această culoare simbolizând moartea și aducând energii negative. În plus, pentru a fi protejat de către cei doi arhangheli, poți purta în portofel o iconiță cu cei doi sau o cruciuliță.
Totodată, ținuta pe care o alegi trebuie să fie una de sărbătoare. Ai grijă ca în ziua Sfinților Mihail și Gavril să nu te îmbraci în haine vechi și ponosite pentru a nu-ți merge rău tot anul ce urmează.
Rugăciune pentru Sfinții Mihail și Gavril
Citește si: Ce se mănâncă de Sfinții Mihail și Gavril
Ziua Sfinților Mihail și Gavril este o zi cu o însemnătate aparte pe care trebuie să o dedicăm rugăciunii. Rostiți această rugăciune adresată Sfinților Arhangheli pentru a avea parte de liniște în suflet și binecuvântare cerească.
„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ți Arhanghelul Tău, Mihail, spre ajutorul robului Tău (se rostește numele). Să-l scoată din mâna vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. O, mare Arhanghel Mihail revarsă mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rostește numele). Arhanghele Mihail, tu ești căpetenia cetelor îngerești. Ești voievod al puterilor cerești, al heruvimilor, al serafimilor și al tuturor îngerilor. Fii mie păzitor, ajutător la nevoie, în singurătate, la drum și pretutindeni.
Izbăvește-ma, mare Arhanghel, de toate înșelăciunile viclene ale diavolului. Și auzi-mă pe mine, păcătosul (se rostește numele celui care se roagă). Mă rog ție si chem numele tău cel sfânt. Grăbește-te spre ajutorul meu și auzi rugăciunea mea!
Sfinților Arhangheli, rugați-vă pentru noi!
Pe toți cei ce-mi stau împotriva biruiește-i cu puterea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci, cu rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, cu ale sfinților îngeri și cu ale Sfinților Apostoli.
Apără-ma de cutremure, de potop, de războaie, de orice rău și izbăvește-mă de cel viclean, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Sfânt Arhanghel Gabriel, Înger al Incarnării, deschide-ne urechile spre avertismentele blânde și chemările calde ale Domnului! Te conjurăm să fii mereu înaintea noastră, ca să înțelegem mai bine Cuvântul lui Dumnezeu, ca sa Îl servim mai bine și să ne supunem mai bine Voinței Lui și ca să îndeplinim mai bine ceea ce El așteaptă de la noi.
Ajută-ne să rămânem trezi pentru ca atunci când Domnul va veni să nu ne găsească adormiți! Amin!”