Maioneza este unul dintre ingredientele care se folosește la foarte multe preparate culinare, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.
Ea nu lipsește din compoziția de ouă umplute sau din celebra salată de boeuf, iar cea mai gustoasă maioneză este cea de casă.
Cum se face maioneza de casă, pas cu pas
Majoritatea persoanelor prepară salată de boeuf de în perioada sărbătorilor de iarnă, iar aceasta nu este completă fără maioneza care să lege ingredientele.
Cu toate că putem găsi și în comerț maioneză la borcan, cea mai bună delicioasă este cea preparată în casă. Ea se prepară doar din câteva ingrediente și ai nevoie de multă răbdare pentru a obține sosul care leagă salatele și care oferă consistența cremoasă multor alte preparate.
Pentru început, gălbenușurile de ou trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă acestea sunt reci și sunt amestecate ch uleiul care este mai cald, riști ca maioneza să se taie.
Așadar, uleiul se va adăuga treptat, în fir subțire, având grijă să amesteci constant și să nu adaugi din nou ulei până când nu s-a încorporat bine cel pus anterior.
Ingrediente
-2 gălbenuşuri de ou
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
-1 linguriță muştar
-1 lingură de suc de lămâie (proaspăt stors)
-250 ml de ulei
-un praf de sare
Citește și: Care este smântâna folosită pentru frișcă. Cofetarii pricepuți știu secretul
Ce trebuie să pui imediat în maioneză dacă s-a tăiat
Dintre toate ingredientele care se folosesc la maioneză, muștarul are un rol foarte important. Nu se folosește doar pentru aromă și gust, ci și pentru a repara maioneza, în cazul în care se taie.
Citește și: Mesaje de Crăciun 2024: Sărbători binecuvântate alături de cei dragi- stirilekanald.ro
Este nevoie să ai borcan cu muștar la îndemână și, dacă maioneza s-a tăiat, pune o linguriță de muștar pentru a se lega la loc.
Un alt truc de ajutor este să ții un vas cu apă foarte rece la îndemână. Poate fi apă cu gheață, iar dacă uleiul se va separa și maioneza se taie, înmoaie mâna în apă rece și stropește maioneza.
Ea își va reveni foarte repede și poți continua să amesteci, fără să fie nevoie să o arunci și să o iei de la capăt cu alte ingrediente.
Citește și: Rețetă de Galette des Rois, plăcinta tradițională bucătăriei franceze