Află din rârndurile următoare cum să prepari cele mai bune murături asortate.
Toamna a venit deja, iar odată cu această perioadă, gospodinele sunt pe ultima sută de metrii cu pregătirile pentru sezonul rece. De pe rafturile din cămară, pe lângă gem, bulion și compot, nu au cum să lipsească murăturile.
Murăturile pot fi puse în oțet sau în saramură, simple sau asortate, iar indiferent de varianta pe care o alege, fiecare gospodină are o rețetă preferată de murături. Cu toate acestea, important este să ții cont de anumite trucuri pentru ca murăturile să aibă o durată de valabilitate ridicată și să se păstreze pe întreg parcursul iernii.
Descoperă din rândurile următoare care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a obține cele mai bune murături asortate.
Sfaturi utile pentru cele mai bune murături asortate
Unul dintre ingredientele de bază în procesul de preparare al murăturilor este sarea. Aceasta trebuie să fie grunjoasă, neiodată pentru ca murăturile să se păstreze cât mai mult timp. Sarea iodată poate face murăturile să se înmoaie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De asemenea, legumele folosite trebuie să fie proaspete și să fie spălate foarte bine. În caz contrar, orice substanță dăunătoare poate compromite legumele din borcanul de murături.
La castraveții murați este esențial să le tăiați capetele, deoarece în partea în care castraveții au inflorescență, aceștia conțin o enzimă care poate duce la înmuierea castraveților.
De asemenea, recipientul în care puneți murăturile este foarte important. Acesta trebuie să fie unul mare, generos, astfel încât legumele să nu fie înghesuite în borcan. La final, nu umpleți borcanul cu saramură, ci lăsați un spațiu gol de doi centimetri. În plus, înainte de a închide borcanele, șterge-le bine marginea.
Dacă optați pentru murături în oțet, atunci trebuie să țineți cont ca acesta să nu fie mai slab de 9 grade. Pentru prepararea murăturilor se recomandă doar oțet de mere.
Un alt truc util pentru a obține un gust aparte al murăturilor constă în folosirea bețelor de mărar uscat, semințe de mărar sau fenicul.
Ce trebuie să faci pentru ca murăturile să se mențină tari și crocante
O mare problemă a gospodinelor atunci când prepară murături pentru iarnă este procesul de înmuiere al acestora, pierzându-și astfel consistența. Există un truc util de care trebuie să țineți cont dacă vreți ca murăturile să se mențină tari și crocante. Tot ce trebuie să faceți este să puneți în borcane frunze și crenguțe de vișin, fâșii de hrean, ardei iute uscat sau boabe de muștar, care ajută la conservarea murăturilor.