Ce trebuie să pună femeile pe masă, de 8 martie 2023. Ce fel de mâncare puteţi pregăti de Ziua Femeii

traditii si obiceiuri de 8 martie
Ce trebuie să pună femeile pe masă, de 8 martie 2023. Ce fel de mâncare puteţi pregăti de Ziua Femeii

Luna martie este dedicată, în special, femeilor, mai ales ziua de 8 martie. Însă știați ce trebuie să pună acestea pe masă?

Aflați din rândurile următoare care este semnificația zilei de 8 martie, dar și care sunt tradițiile și obiceiurile acestei zile. În plus, descoperiți și ce anume trebuie să pună femeile pe masă, în această zi, dedicată lor.

Ce semnificație are ziua de 8 martie

ce semnifica ziua de 8 martie
Luna martie este dedicată, în special, femeilor, mai ales ziua de 8 martie[Sursa foto: freepik]

Pe data de 8 martie, în fiecare an, este sărbătorită  Ziua Internațională a femeii. Această sărbătoare este menită pentru a comemora realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței,

prezente în multe zone ale lumii.

Cu toate acestea, istoria acestei zile datează încă din anul 1909, atunci când a fost marcată prima zi naţională a femeii, în Statele Unite. Deși la acea vreme nu era încă aleasă o dată anume pentru această celebrare, abia în anul 1913 a fost aleasă data de 8 martie. Astfel, în urma iniţiativei care a avut loc la Copenhaga, în anul 1911, Ziua Internaţională a Femeii a fost marcată pentru prima dată în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia.

Astfel,  Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în anul 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. Prin urmare, odată cu ocazia Anului Internaţional al Femeii, în anul 1975, ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua Internaţională a Femeii la data de 8 martie.

La noi în țară, abia la data de la 7 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr.

22/2016, în urma căreia, ziua de 8 martie a fost declarată Ziua Femeii, iar ziua de 19 noiembrie a fost declarată Ziua Bărbatului.

Atunci când vine vorba despre Ziua Mamei și a Tatălui, cele două sărbători au fost legiferate în România, din anul 2010. De atunci, Ziua Mamei se sărbătorește în prima duminică a lunii mai, iar cea a Tatălui, în a doua duminică din luna mai. Prin urmare, în acest an, Ziua Mamei are loc pe data de 7 mai 2023, iar Ziua Tatălui are loc pe data de 14 mai 2023.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

cand este ziua femeii
Luna martie este dedicată, în special, femeilor, mai ales ziua de 8 martie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Vești bune pentru mame! Indemnizațiile vor crește cu 14%! Cât este noua indemnizație de creștere a copilului

 

Tradiții și obiceiuri de 8 martie

  • De Ziua Femeii, pe  8 martie , copiii, dar și bărbații obișnuiesc să facă cadouri mamelor, bunicilor, învăţătoarelor şi profesoarelor.
  • De Ziua Femeii, pe 8 martie, se spune că este bine ca femeile să poarte mărţişorul în piept. Astfel, vor avea noroc în dragoste tot anul și dacă îl poartă în perioada 1-9 martie, cu alte cuvinte, mărţişorul primit pe 1 martie nu trebuie dat jos din piept.
  • De Ziua Femeii, pe 8 martie, este valabilă simbolistica florilor. Prin urmare, se pare că pe data de 8 martie, laleaua este floarea care se dăruiește, fiind cea care reprezintă primăvara și gingășia, iar totodată și simbolul Zilei Internaționale a Femeii. Pentru mame puteți opta pentru lalele violet, iar pentru fiice, puteți opta pentru lalele albe.
  • De  Ziua Femeii, pe 8 martie, se spune că bărbații nu trebuie să se certe cu femeile, indiferent că este vorba despre o ceartă în cuplu, mamă-fiu, tată-fiică etc., acestea sunt interzise. În caz contrar, se spune că vor atrage ghinionul asupra întregii familii.

traditii si obiceiuri 8 martie
Luna martie este dedicată, în special, femeilor, mai ales ziua de 8 martie[Sursa foto: freepik]

 

Ce trebuie să pună femeile pe masă de 8 martie 2023

Ținând cont de faptul că pe data de 8 martie este Ziua Internațională a Femeii, acestea sunt cele care ar trebui să fie răsfățatele zilei, indiferent despre ce este vorba. Cu toate acestea, doamnele îi pot îndulci și ele, la rândul lor, pe membrii familiei care le răsfață în această zi dedicată doar lor.

  

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Așadar, pentru a nu petrece foarte mult timp în bucătărie, vă recomandăm o rețetă de budincă de vanilie cu banane și căpșune, care se poate pregăti în doar 20 de minute, pentru 4 persoane.

Ingrediente – Budincă de vanilie cu banane și căpșune

ce trebuie sa puna femeile pe masa de 8 martie 2023
Luna martie este dedicată, în special, femeilor, mai ales ziua de 8 martie[Sursa foto: freepik]

  • o cană de lapte (la temperatura camerei)
  • 4 linguri de amidon de porumb
  • 12 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri de frișcă
  • 8 linguri de smântână
  • un praf de sare
  • 3 ouă
  • o esență de vanilie
  • 4 cubulețe de unt
  • căpșune
  • banane
  • biscuiți

Mod de preparare - Budincă de vanilie cu banane și căpșune

Pasul 1.  Într-o  oală    mai mare, vom adăuga apă până la jumătate. Deasupra oalei vom așeza un bol mai mare, în care vom adăuga o cană de  lapte  (la temperatura camerei), 4 linguri de  amidon de porumb, 12 linguri de  zahăr pudră, 8 linguri de  frișcă, 8 linguri de  smântână  și un praf de  sare. Punem oala pe foc și amestecăm cu un tel, pentru a se îngroșa compoziția. În continuare, vom avea nevoie și de 3 gălbenușurile de  ou, pe care le vom bate cu o furculiță. Imediat apoi, amestecul se toarnă în bolul cu restul ingredientelor, în timp ce amestecăm cu telul. Atenție însă! Amestecul nu trebuie să dea în clocot!

Pasul 2.  Odată obținută budinca de  vanilie, vom îndepărta bolul de pe oală și vom mai amesteca încă puțin, apoi adăugăm o  esență de vanilie  și 4 cubulețe de  unt. Amestecăm cu telul, pentru ca untul să se încorporeze, apoi transferăm budinca într-un alt recipient, pe care îl vom introduce în frigider, timp de  câteva ore.

Pasul 3.  După acest interval de timp, vom împărți budinca de vanilie în 4 pahare, pe care le vom orna cu câteva  căpșune  proaspete,  banane  și  biscuiți sfărâmați, iar rețeta este gata! Poftă bună!

Citește și: Ce semnifică ziua de 8 martie. Ce trebuie să știe femeile despre această zi



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Vești bune pentru mame! Indemnizațiile vor crește cu 14%! Cât este noua indemnizație de creștere a copilului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies