Ce trebuie să pună gospodinele în rețeta de pâine pentru a ieși moale și pufoasă. Trucul brutarilor iscusiți

Ce trebuie să pună gospodinele în rețeta de pâine pentru a ieși moale și pufoasă. Trucul brutarilor iscusiți

Află din rândurile următoare cum să prepari cea mai bună și pufoasă pâine de casă.

Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de către români. Pe lângă gustul său inconfundabil, pâinea reprezintă și un aliment de bază de pe masa fiecăruia dintre noi. Aceasta se găsește negreșit în supermarketuri, magazine alimentare, dar și la cele de colț, astfel încât, accesul la acest preparat este unul foarte ușor. Cu toate acestea, satisfacția pe care o ai atunci când mănânci o pâine făcut în casă, de către tine, nu se compară cu nimic altceva. Mai mult decât atât, ai garanția că folosești ingrediente naturale, fără potențiatori de gust sau aromă.

Descoperă în rândurile următoare cum să prepari cea mai bună pâine de casă, cu o textură moale și pufoasă.

Trucul secret pentru a obține o pâine moale și pufoasă

Citește și: Ce se întâmplă dacă ții fasolea în frigider, înainte să o fierbi. Bucătarii pricepuți cunosc acest secret

Ce trebuie să pună gospodinele în rețeta de pâine pentru a ieși moale și pufoasă. Trucul brutarilor iscusiți! [Sursa foto: freepik]

În general, fiecare rețetă de pâine de casă presupune folosirea unor ingrediente standard. Printre acestea se numără și drojdia, dar și apa plată. Ei bine, pentru a obține o pâine moale și pufoasă, secretul constă în înlocuirea apei plate cu cea minerală. Mai mult decât atât, în cadrul acestei rețete nu trebuie să folosești drojdie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețetă de pâine de casă moale și pufoasă

Citește și: Pizza cu blat făcut în casă. Alege și tu o variantă mai bună a acestei rețete!

Ce trebuie să pună gospodinele în rețeta de pâine pentru a ieși moale și pufoasă. Trucul brutarilor iscusiți! [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Pentru o pâine de casă fragedă vei avea nevoie de:

  • 300 g de făină albă;
  • 300 g de făină integrală sau de secară;
  • jumătate de linguriță de sare;
  • 310 ml de apă minerală carbogazoasă.

Mod de preparare:

Pentru a prepara rețeta de pâine de casă trebuie să ai lângă tine un bol adânc în care să încorporezi făina. Ulterior, adaugă sarea și amestecă bine. Trebuie să faci o adâncitură în mijlocul făinii, iar apoi să adaugi treptat apa minerală.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Amestecă bine aluatul, cu o lingură de lemn sau chiar cu mâna, iar după ce compoziția s-a omogenizat, presară pe masă un praf de făină și frământă coca până ce va deveni netedă.

Nu este necesar să lași coca la dospit, având în vedere că nu conține drojdie. Taie și modelează aluatul după bunul plac.

Într-o tavă potrivită, pune hârtie de copt, iar apoi pâine. Bag-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de circa 60 de minute. Poftă bună!

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum să prepari pâinea care nu îngrașă. Andreea Marin a dezvăluit care este propria ei rețetă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte