Află din rândurile următoare cum să prepari cea mai bună și pufoasă pâine de casă.
Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de către români. Pe lângă gustul său inconfundabil, pâinea reprezintă și un aliment de bază de pe masa fiecăruia dintre noi.
Descoperă în rândurile următoare cum să prepari cea mai bună pâine de casă, cu o textură moale și pufoasă.
Trucul secret pentru a obține o pâine moale și pufoasă
Citește și: Ce se întâmplă dacă ții fasolea în frigider, înainte să o fierbi. Bucătarii pricepuți cunosc acest secret
În general, fiecare rețetă de pâine de casă presupune folosirea unor ingrediente standard. Printre acestea se numără și drojdia, dar și apa plată. Ei bine, pentru a obține o pâine moale și pufoasă, secretul constă în înlocuirea apei plate cu cea minerală. Mai mult decât atât, în cadrul acestei rețete nu trebuie să folosești drojdie.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețetă de pâine de casă moale și pufoasă
Citește și: Pizza cu blat făcut în casă. Alege și tu o variantă mai bună a acestei rețete!
Ingrediente
Pentru o pâine de casă fragedă vei avea nevoie de:
- 300 g de făină albă;
- 300 g de făină integrală sau de secară;
- jumătate de linguriță de sare;
- 310 ml de apă minerală carbogazoasă.
Mod de preparare:
Pentru a prepara rețeta de pâine de casă trebuie să ai lângă tine un bol adânc în care să încorporezi făina. Ulterior, adaugă sarea și amestecă bine. Trebuie să faci o adâncitură în mijlocul făinii, iar apoi să adaugi treptat apa minerală.
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Amestecă bine aluatul, cu o lingură de lemn sau chiar cu mâna, iar după ce compoziția s-a omogenizat, presară pe masă un praf de făină și frământă coca până ce va deveni netedă.
Nu este necesar să lași coca la dospit, având în vedere că nu conține drojdie. Taie și modelează aluatul după bunul plac.
Într-o tavă potrivită, pune hârtie de copt, iar apoi pâine. Bag-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de circa 60 de minute. Poftă bună!