Ce trebuie să știe femeile însărcinate despre coronavirus

Ce trebuie să știe femeile însărcinate despre coronavirus
Ce trebuie să știe femeile însărcinate despre coronavirus

Ce spun medicii despre femeile însărcinate în timpul pandemiei de coronavirus. Ce trebuie să știe despre virus și cum poate fi afectat fătul.

În această perioadă complicată pentru omenire, multe persoane se gândesc cu îngrijorare și la femeile care urmează să devină mamă în timpul pandemiei de coronavirus.

Femeile însărcinate sunt adesea deosebit de sensibile la infecții respiratorii, iar odată infectate cu noul coronavirus, se pot îmbolnăvi grav și pot afecta inclusiv fătul.

Citeste si: Care sunt simptomele COVID-19. Tot ce trebuie să știi

Potrivit unui raport publicat pe data de 28 februarie de către Organizația Mondială a Sănătății, în urma unei analize a 147 de femei, doar 8% dintre ele aveau boli cronice și doar 1% au fost în condiție critică.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila, anunț important! Cât mai durează carantina în România din cauza Covid-19

Este prea devreme să ne dăm seama de consecințele pe care le vor avea asupra copiilor născuți de către femeile diagnosticate cu Covid-19, însă, până acum, copiii născuți de către femei infectate au scăpat de virusul periculos și s-au născut perfect sănătoși, fără probleme de respirație ori alte probleme, informează Nytimes.com.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

„Din fericire, nu există o dovadă a unei transmiteri verticale de la mamă la copil”, potrivit medicului Wei Zhang, un cunoscut epidemiolog de la Universitatea Nortwestern, și unul dintre autorii stiudiului publicat în jurnalul The Lancet.

Ce trebuie să știe femeile însărcinate despre coronavirus
Ce trebuie să știe femeile însărcinate despre coronavirus

Citeste si: În plină pandemie de coronavirus, preoții din Botoșani cheamă oamenii la rugăciune! Vor să plimbe pe stradă racla cu moaștele Sfintei Parascheva

Un studiu publicat în martie în JAMA a oferit mai multă asigurare: Din 33 de nou-născuți născuți la Spitalul de Copii Wuhan, doar trei aveau semne ale virusului și chiar simptomele lor erau ușoare, au raportat cercetătorii.

Cercetătorii nu au fost siguri de sursa infecției la cei trei nou-născuți și au recomandat ca femeile însărcinate să fie atent monitorizate.

Febra în sarcina timpurie este asociată cu defecte de naștere și cu unele afecțiuni de dezvoltare.

Iar unele virusuri pot avea consecințe devastatoare pentru făt. Zika, de exemplu, poate duce la un cap neobișnuit de mic, iar Ebola poate fi letală pentru făt.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Romania, la control! Suceava este cel mai afectat judet de noul coronavirus! Care este situatia cadrelor medicale de acolo

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies