Ce trebuie să știe mamele atunci când merg cu bebelușul la pediatru

Ce trebuie să știe mamele atunci când merg cu bebelușul la pediatru
Ce trebuie să știe mamele atunci când merg cu bebelușul la pediatru

Află din rândurile următoare cum decurge prima vizită cu bebelușul la pediatru.

Perioada de după naștere, atunci când copilul este mic și neajutorat reprezintă o provocare imensă pentru proaspăta mămică, mai ales dacă este la primul copil. Astfel, toată atenția este îndreptată către bunăstarea acestuia, iar părinții trebuie să colaboreze în permanență cu pediatru pentru a se asigura că cel mic se dezvoltă într-un mod armonios.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Ilinca Tranulis, medic pediatru și specialist în lactație, a vorbit despre cum decurge o vizită cu bebelușul la pediatru.

Descoperă sfaturi utile pentru proaspetele mămici.

Cât de des trebuie să ne ducem cu copilul la pediatru

Cât de des trebuie să ne ducem cu copilul la pediatru
Cât de des trebuie să ne ducem cu copilul la pediatru[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, încă din primele zile de viață trebuie să existe o colaborare între părinți și medicul pediatru, astfel încât să se asigure că bebelușul se dezvoltă în mod corespunzător și nu există nicio problemă legată de sănătatea lui.

Astfel, în primele luni, vizitele în cabinetul medicului pediatru vor fi mai dese, iar odată cu trecerea timpului, se vor desfășura în mod normal, atunci când este cazul.

Consultația trebuie repetată ideal în prima lună, săptămânal, apoi aproximativ lunar. Ar trebui să facă acest consult medicul de familie sau pediatrul copilului. Multe dintre vizitele acestea sunt însoțite și de vaccinuri .”, a spus specialistul în domeniu.

 

Cum decurg vizitele cu copilul la pediatru

Citește și: Cum trebuie să se joace mamele cu cei mici? Sistemul de recompense trebuie să fie prezent

Cum decurg vizitele cu copilul la pediatru
Cum decurg vizitele cu copilul la pediatru[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

De fiecare dată când bebelușul va ajunge în cabinetul doctorului pediatru, acesta va fi consulat amănunțit pentru a stabili dacă se dezvoltă în parametrii normali.

Astfel, în cadrul unei consultații se va verifica temperatura copilului, greutatea, înălțimea, culoarea pielii, pulsul, se va realiza o verificare a abdomenului acestuia și a organelor genitale, se vor verifica reflexele, mișcările, ganglionii, oasele și articulațiile.

În cazul în care există o problemă legată de starea de sănătate a copilului, medicul pediatru trebuie să afle toate detaliile despre aceasta.

Noi doctorii punem toate întrebările necesare pentru a afla detalii despre situația actuală.

Nu există un consult de 2 minute. Noi trebuie să aflăm întâi detalii despre acea îngrijorare, apoi trebuie să trecem la verificarea pacientului. Un consult corect și complet ar trebui să se facă de sus până jos cu copilul dezbrăcat și verificat peste tot. Fontanela se verifică la copiii micuți și la bebeluși. Ea se închide în jurul vârstei de un an și jumătate. De obicei se începe de sus în jos și este primul lucru verificat.
Ganglionii se inflamează de obicei în infecții. Niște ganglioni mari pot însemna multe lucruri mari, dintre care unele periculoase și trebuie să îi urmărim că scad în dimensiuni. Este normal într-o infecție acută ca ei să se mărească, dar apoi trebuie să verificăm să se și micșoreze
.”, a explicat specialistul în domeniu.  

Ce trebuie să știe mamele atunci când merg cu bebelușul la pediatru

Citește și: Ce trebuie să faci atunci când bebelușul refuză mâncarea. „Întotodeauna copiii care sunt bolnavi mănâncă mai puțin”

Ce trebuie să știe mamele atunci când merg cu bebelușul la pediatru
Ce trebuie să știe mamele atunci când merg cu bebelușul la pediatru[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Specialistul în domeniu recomandă ca acele controale regulate la pediatru să se realizeze de același doctor mereu, eventual cel care l-a consultat pe copil încă de la naștere. În primul rând, medicul respectiv cunoaște deja detalii legate de nașterea copilului, alimentați acestuia, dar și alte detalii despre îmbolnăviri și familia acestuia.

Este bine să fie același medic care consultă frecvent copilul. Este bine ca medicul și părinții să fie pe aceeași lungime de undă, dar niciodată nu se vor pune 100% de acord. Importantă este relația de încredere .”, a spus specialistul în domeniu.

Mai mult decât atât, se va crea o relație între copil și medicul pediatru, iar astfel crizele de plâns ale copilului din timpul consultației se vor reduce semnificativ.

Niciodată nu o să certăm un copil care plânge. El nu știe că este pentru binele lui, drept care o să continuăm calm, blând să ne facem treaba .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Astfel, atunci când copilul este agitat, medicul stă de vorbă cu el, se joacă, iar copilul stă la părinte în brațe pentru a se simți în siguranță. 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies