Ce trebuie să știi despre metodele de albire a dinților?

Ce trebuie să știi despre metodele de albire a dinților?

Albirea dinților este un proces de oxidare care are loc pe suprafața smalțului, care luminează vizibil nuanța dinților. Numai într-un cabinet de specialitate este posibilă efectuarea corectă a acestui tip de tratament, care garantează efect de lungă durată. Preparatele folosite la domiciliu sunt capabile doar să susțină efectul de albire obținut de medicul stomatolog și să-i extindă durabilitatea.

 

Albirea dinților în cabinetul stomatologului

Prima etapă a procedurii de albire dentara la cabinetul stomatologului este o consultație. Medicul are apoi posibilitatea de a intervieva pacientul, de a verifica starea dinților acestuia și de a recomanda cea mai potrivită metodă de albire a dinților, care ține cont de factorii de sănătate, fizici și financiari. 

A doua etapă a procesului de albire a dinților este reprezentată de serviciile de profilaxie. Acestea constau în tratamente care vor ajuta la îndepărtarea plăcii și a tartrului și sunt completate prin procedura de sablare a dinților și lustruirea suprafețelor acestora.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Metode de albire profesională a dinților

Una dintre metodele de albire a dinților este metoda suprapunerii. Esența funcționării sale se bazează pe utilizarea șinelor speciale de vinil, adaptate individual la forma maxilarului pacientului. Acestea sunt umplute cu un agent de albire. Se poartă de obicei peste noapte, timp de una până la două săptămâni. Efectul unui astfel de tratament este albirea clară a dinților, a căror nuanță durează câțiva ani. 

A doua metodă de albire profesională a dinților este metoda de expunere. Aceasta se poate face doar în cabinetul unui stomatolog. Efectele sale sunt foarte puternice (este posibil să schimbi nuanța dinților cu până la opt tonuri) și de lungă durată. Medicul dentist începe procedura prin aplicarea unui gel de oxigen pe dinți și a unui gel protector pe gingii.

Apoi, dinții sunt iradiați cu radiații albastre care activează particulele de gel. Timp de aproximativ 20 de minute, acestea oxidează suprafața smalțului, îmbunătățind astfel aspectul dinților.

Efectele pozitive și negative ale albirii dinților

Albirea dinților în cabinetul stomatologic are multe avantaje:

  • efectul de albire așteptat poate fi obținut într-o singură vizită;
  • întreaga procedură este efectuată de medicul dentist în cabinet- pacientul nu trebuie să facă nimic acasă;
  • tratamentul efectuat de un specialist este mult mai confortabil decât utilizarea pe termen lung a metodelor la domiciliu.

Albirea dinților poate avea și efecte negative:

  • efectul final al schimbării nuanței smalțului, vizibil la doar câteva zile după procedură în sine, poate fi destul de radical și poate provoca reacții diferite în rândul persoanelor din jurul pacientului;
  • procedura de albire poate provoca dureri de dinți, despre care ar trebui să îți informezi imediat medicul- poate fi rezultatul sensibilității crescute a dinților.


Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Horoscop 1 noiembrie 2024. O zodie primește avantaje semnificative în carieră

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Dorian Popa, iubeşte din nou! Ce spune despre noua cucerire care i-a pus inima pe jar: "Am dreptul să îmi găsesc fericirea"

3 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să apelezi la servicii de chirurgie plastică

Bianca a pus stop! Ce decizie a luat în privința lui Patrick după ce a izbucnit în lacrimi: „Gata”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires